Mini pizze na bakłażanie - Inspirowane Smakiem

Mini pizze na bakłażanie

mini pizze na bakłażanie

Pizza na warzywnym spodzie? Brzmi pysznie! Mini pizze na bakłażanie z aksamitnym sosem sezamowym to prawdziwa eksplozja smaków. Daj się zainspirować!

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 2 bakłażany
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 200 g sera żółtego
  • 1 szklanka pomidorków koktajlowych
  • garść rukoli
  • Sól i pieprz

Wypróbuj też cukinię!

Zamiast bakłażana możesz użyć cukinii. Plastrów cukinii nie musisz zapiekać dwa razy, wystarczy od razu posmarować je sosem i posypać dodatkami.

Mini pizzy na bakłażanie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rozgrzej piekarniki do 200°C. Pokrój bakłażana na plastry o grubości około 1 cm. Przypraw solą i skrop olejem. Piecz przez 15 minut.

  2. Koncentrat wymieszaj z Sosem Sezamowym Mosso Impresje. Posmaruj sosem bakłażany.

    sos sezamowy
  3. Całość posyp startym serem i plasterkami pomidorków. Piecz przez kolejne 15 minut.  Podawaj posypane świeżą rukolą.

    minipizze na bakłażanie

Wypróbuj też cukinię!

Zamiast bakłażana możesz użyć cukinii. Plastrów cukinii nie musisz zapiekać dwa razy, wystarczy od razu posmarować je sosem i posypać dodatkami.

Mini pizzy na bakłażanie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Co na pizze?

Na wierzch pizzy możesz położyć inne ulubione dodatki, np. kawałki salami, pokrojone pieczarki, oliwki itp.

przygotowania: 10 minut
czas wykonania: 30 minut
czas potrzebny: 40 minut
ilość porcji: 4
kuchnia włoska
Obiad
pieczenie
×