Przekąska

15 min
3-4 porcje
Poziom trudności: łatwy

Carpaccio z buraka

Czy są tu miłośnicy carpaccio? A gdyby tak klasyczną wołowinę zastąpić… soczystymi burakami? Spróbuj nowego połączenia z roszponką, płatkami kokosa, chrupiącymi pestkami dyni i serem. Całości dopełnia wyrazisty sos czosnkowo-cebulowy.Dowiedz się więcej!

15 min
3 porcje
Poziom trudności: bardzo łatwy

Sałatka z surimi

Sałatka z paluszkami krabowymi najlepiej smakuje w lecie, ponieważ wszystkie jej składniki powinny być schłodzone. Sprawdzi się na przyjęcia w ogrodzie czy piknik – przygotujesz ją w zaledwie 15 minut! Ostrości sałatce doda wyrazisty sos o smaku wasabi – spróbuj!Dowiedz się więcej!

90 min
4 porcje
Poziom trudności: Średnio trudny

Sałatka z szarpanym kurczakiem

Lekka, ale sycąca sałatka z szarpanym kurczakiem to doskonały pomysł na lunch lub kolację. Dodatek rzodkiewki i orzechów wprowadzi element chrupkości, a całość uzupełni słodko-ostry smak sosu musztardowo-miodowego. Spróbuj!Dowiedz się więcej!

45 min
4 porcje
Poziom trudności: łatwy

Sałatka z bobem i pomidorkami

Bób to dla wielu ulubieniec lata, którego zawsze wyczekujemy z niecierpliwością. Kiedy już się pojawi, warto przygotować z niego coś pysznego. My proponujemy sałatkę z bobem, pikantną kiełbaską chorizo i sosem sezamowym – spróbuj!Dowiedz się więcej!

35 min
3 porcje
Poziom trudności: bardzo łatwy

Panzanella z pomidorami

Panzanella to toskańska sałatka na bazie czerstwego chleba i dojrzałych we włoskim słońcu pomidorów. Czarne oliwki i aromatyczny sos bazyliowy dodatkowo podkreślą wyjątkowy smak z południa Europy – spróbuj! Dowiedz się więcej!

45 min
2-3 porcje
Poziom trudności: Średnio trudny

Sałatka ze szparagami i serem halloumi

Poznaj nasz sposób na wegetariańskie pyszności z grilla! W ten sposób przyrządzisz szparagi, paprykę oraz grillowany ser halloumi. Całość połącz wyrazistym sosem musztardowo-miodowym i posyp płatkami migdałów.Dowiedz się więcej!

25 min
3 porcje
Poziom trudności: łatwy

Sałatka z marynowanymi sercami karczochów

Karczochy to zdecydowanie niedoceniane warzywa. Mają delikatny, orzechowy posmak, który doskonale komponuje się z wieloma składnikami. Nasza propozycja to marynowane serca karczochów w towarzystwie jajek przepiórczych, pomidorków koktajlowych i orzechów pekan. Całość skąpana w wyrazistym sosie czosnkowo-cebulowym – spróbuj!Dowiedz się więcej!

50 min
2 porcje
Poziom trudności: łatwy

Sałatka z pieczoną ciecierzycą i batatami

Słodkie ziemniaki, pieczona ciecierzyca, kremowe awokado i solidna porcja jarmużu stworzą pyszny i zdrowy posiłek. Całość obsypana serem Grana Padano i skąpana w aromatycznym lekkim sosie bazyliowym – spróbuj!Dowiedz się więcej!

30 min
2 porcje
Poziom trudności: łatwy

Sałatka z tofu i kaszą gryczaną

Pomysł na szybki obiad w wersji wegetariańskiej? Pożywna sałatka z kaszą gryczaną i smażonym tofu! Aromatyczny i lekki sos bazyliowy sprawi, że danie nabierze nowego charakteru – spróbuj!Dowiedz się więcej!

Blok pod seo