Przekąska

20 min
2-3 porcje
Poziom trudności: łatwy

Sałatka z owocami morza

Śródziemnomorskie połączenia smakują wyśmienicie nie tylko latem. Sałatka z owocami morza, świeżym ogórkiem i płatkami migdałowymi sprawdzi się na lunch lub jako lekki obiad. Całość skąpana w lekkim sosie sezamowym. Spróbuj!Dowiedz się więcej!

45 min
4 porcje
Poziom trudności: Średnio trudny

Sałatka z polentą

Polenta z kaszy kukurydzianej to przepis już odrobinę zapomniany. My odświeżyliśmy go w postaci sałatki ze smażoną polentą, burakami, orzechami i jarmużem. Całość skąpana w wyrazistym sosie musztardowo-miodowym. Spróbuj!Dowiedz się więcej!

15 min
4 porcje
Poziom trudności: bardzo łatwy

Sałatka z serem pleśniowym

Połączenie sera pleśniowego z migdałami, szynką parmeńską i pomidorkami to prawdziwa eksplozja smaków. Taka sałatka idealnie sprawdzi się na wieczór w gronie znajomych czy kolację z rodziną. Całość skąpana w sosie Czosnkowo-Cebulowym. Spróbuj!Dowiedz się więcej!

15 min
2 porcje
Poziom trudności: bardzo łatwy

Sałatka z pomarańczą i awokado

Lekka sałatka z pomarańczą i awokado, z dodatkiem migdałów i nasion słonecznika to pomysł na szybki i zdrowy lunch. Składniki w jedną całość łączy aksamitny sos sezamowy – spróbuj!Dowiedz się więcej!

20 min
2 porcje
Poziom trudności: łatwy

Sałatka ze smażonym tofu

To doskonały przepis nie tylko dla miłośników tofu, ale również dla tych, którzy za tym produktem nie przepadają. Sekret pysznego tofu tkwi w jego odpowiedni przyrządzeniu, a my znamy ten sekret! Chrupiące tofu w mące i curry zaskoczy niejedno podniebienie – spróbuj!Dowiedz się więcej!

45 min
3 porcje
Poziom trudności: bardzo łatwy

Sałatka z pieczonym kalafiorem

Powoli zaczynamy gościć na swoich talerzach ciepłe i aromatyczne smaki jesieni. Sałatka z pieczonym kalafiorem, doprawiona orientalną przyprawą gram masala, kurkumą i papryką doskonale łączy się z sosem musztardowo-miodowym. Całość wzbogaca czarna soczewica, świeży ogórek i orzechy pekan – spróbuj!Dowiedz się więcej!

25 min
3 porcje
Poziom trudności: łatwy

Sałatka z cukinii

Lekka sałatka z cukinii to sposób na szybkie, ale i bardzo oryginalne danie. Zwłaszcza jeśli pokroisz cukinię w długie i cienkie paski, wyglądem zbliżone do makaronu spaghetti. Dodatek pomidorków, oliwek i sosu bazyliowego sprawi, że na talerzu odnajdziesz prawdziwie włoskie smaki – spróbuj!Dowiedz się więcej!

15 min
3 porcje
Poziom trudności: bardzo łatwy

Sałatka z owocami z serem pleśniowym

Sałatka owocowa z figami, serem pleśniowym i orzechami to idealne połączenie smaków pod koniec lata. Wykorzystaj w pełni sezonowe owoce i ciesz się ich wyjątkowym smakiem! Całość skąpana w pysznym sosie sezamowym – spróbuj!Dowiedz się więcej!

15 min
3-4 porcje
Poziom trudności: łatwy

Carpaccio z buraka

Czy są tu miłośnicy carpaccio? A gdyby tak klasyczną wołowinę zastąpić… soczystymi burakami? Spróbuj nowego połączenia z roszponką, płatkami kokosa, chrupiącymi pestkami dyni i serem. Całości dopełnia wyrazisty sos czosnkowo-cebulowy.Dowiedz się więcej!

Blok pod seo