Roladki schabowe w sosie serowym - Inspirowane Smakiem

Roladki schabowe w sosie serowym

roladki schabowe w sosie serowym, schab, rolada, mięso

Na niedzielny obiad proponujemy roladki schabowe. Dodatek aksamitnego sosu na bazie bulionu sprawia, że to danie wprost rozpływa się w ustach!

Składniki

  • Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje
  • 6 plastrów schabu wieprzowego
  • 6 plastrów sera
  • 6 plastrów szynki
  • 200 g serka topionego
  • 100 ml śmietanki 36 % tł.
  • 400 g bulionu drobiowego
  • sól, pieprz

Jak urozmaicić przepis?

Jeśli chcesz dodatkowo urozmaicić przepis, do wnętrza roladek możesz dodać różne dodatki np. kawałek suszonego pomidora lub świeżej czerwonej papryki.

Roladkom schabowym w sosie serowym smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Plastry schabu rozbij tłuczkiem na kotlety. Przypraw solą, pieprzem i posmaruj każdy z nich 1 łyżką Sosu Czosnkowo-Cebulowego Mosso Impresje.

  2. Następnie ułóż po plastrze sera żółtego i szynki, zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką. Wszystkie roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przygotuj sos. Do gorącego bulionu dodaj serek topiony oraz śmietanę. Mieszaj dokładnie, tak by powstał gładki sos.

    roladki schabowe z sosem serowym, mięso,
  3. Dopraw 2 łyżkami Sosu Czosnkowo-Cebulowego Mosso Impresje.  Powstałym sosem serowym zalej roladki i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika, piecz przez około 35 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. puree ziemniaczanym i ulubioną surówką.

    roladki schabowe w sosie serowym

Jak urozmaicić przepis?

Jeśli chcesz dodatkowo urozmaicić przepis, do wnętrza roladek możesz dodać różne dodatki np. kawałek suszonego pomidora lub świeżej czerwonej papryki.

Roladkom schabowym w sosie serowym smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Co zrobić, by roladki się nie rozpadały?

Roladki możesz sprawnie spiąć również za pomocą sznurka. Jeśli nie posiadasz wykałaczek ani sznurka, obsmaż roladki na patelni zaczynając od miejsca łączenia. Dzięki temu nie powinny rozpaść się w trakcie pieczenia.

przygotowania: 25 minut
czas wykonania: 35 minut
czas potrzebny: 60 minut
ilość porcji: 3
kuchnia polska
Obiad niedzielny
pieczenie
×