35 min 2-3 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Lunch, Musztardowo-Miodowy, Posiłki, Przepisy, Warzywa, Sałatka z dynią i tofu to doskonała propozycja nie tylko dla wegetarian. Tofu marynowane w curry, komosa ryżowa i dynia stanowią sycące połączenie, które z powodzeniem możesz zaserwować w ramach obiadu. Całości dopełniają chrupiące nasiona słonecznika, papryka i pyszny sos musztardowo-miodowy. Spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy ½ dyni piżmowej 1 kostka tofu 1 łyżka curry 1 duża czerwona papryka 1/3 szklanki komosy ryżowej ½ główki sałaty lodowej 4 łyżki ziaren słonecznika sól, pieprz Jak gotować komosę ryżową? Komosę ryżową przed gotowaniem należy przepłukać kilkukrotnie. Możesz dodatkowo dodać odrobinę oleju. Sałatce z dynią smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z DYNIĄ: Tofu odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Dynię wydrąż i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę warzywa. Tofu zamarynuj w curry. Dynię piecz w piekarniku przez około 15 minut w temp. 200°C. Na patelni podsmaż tofu. Ugotuj w osolonej wodzie komosę ryżową. Sałatę lodową pokrój lub porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj z pozostałymi składnikami wraz Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje. Posyp z wierzchu słonecznikiem. Jak gotować komosę ryżową? Komosę ryżową przed gotowaniem należy przepłukać kilkukrotnie. Możesz dodatkowo dodać odrobinę oleju. Sałatce z dynią smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Inny rodzaj dyni! Zamiast dyni piżmowej możesz użyć innego ulubionego rodzaju – na rynku jest wiele odmian o różnych kształtach i smakach. ilość porcji: 2-3