Sałatka z dynią i tofu - Inspirowane Smakiem

Sałatka z dynią i tofu

przepis na sałatkę z dynią i tofu, sos sezamowy mosso impresje, sałatka z tofu przepis

Sałatka z dynią i tofu to doskonała propozycja nie tylko dla wegetarian. Tofu marynowane w curry, komosa ryżowa i dynia stanowią sycące połączenie, które z powodzeniem możesz zaserwować w ramach obiadu. Całości dopełniają chrupiące nasiona słonecznika, papryka i pyszny sos musztardowo-miodowy. Spróbuj!

Składniki

Jak gotować komosę ryżową?

Komosę ryżową przed gotowaniem należy przepłukać kilkukrotnie. Możesz dodatkowo dodać odrobinę oleju.

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z DYNIĄ:

  1. Tofu odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Dynię wydrąż i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę warzywa. Tofu zamarynuj w curry.

    sałatka z dynią
  2. Dynię piecz w piekarniku przez około 15 minut w temp. 200°C. Na patelni podsmaż tofu. Ugotuj w osolonej wodzie komosę ryżową.

    sałatka z dynią i tofu, sos sezamowy mosso impresje
  3. Sałatę lodową pokrój lub porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj z pozostałymi składnikami wraz Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje. Posyp z wierzchu słonecznikiem.

    sałatka z dynią, sos sezamowy mosso impresje, sałatka tofu

Jak gotować komosę ryżową?

Komosę ryżową przed gotowaniem należy przepłukać kilkukrotnie. Możesz dodatkowo dodać odrobinę oleju.

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Inny rodzaj dyni!

Zamiast dyni piżmowej możesz użyć innego ulubionego rodzaju – na rynku jest wiele odmian o różnych kształtach i smakach.

ilość porcji: 2-3
×