Sałatka z indykiem, orzechami włoskimi oraz gruszką - Inspirowane Smakiem

Sałatka z indykiem, orzechami włoskimi oraz gruszką

sałatka z indykiem i gruszką

Delikatne mięso z indyka, słodka gruszka, chrupiące orzechy włoskie… to przepis na niebanalną sałatkę. Całość otulona została aksamitnym sosem sezamowym. Nie można jej się oprzeć!

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 400 g indyka
  • 200 g rukoli
  • 1 duża gruszka
  • 1/3 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/3 szklanki pokruszonego sera Grana Padano
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • 1 mała czerwona cebula
  • Olej Mazowiecki Mosso

Skrop gruszkę sokiem!

Żeby gruszka nie ściemniała, możesz skropić ją sokiem z cytryny.

Sałatce z indykiem i gruszką smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na suchej patelni podpraż orzechy. Zdejmij, a gdy przestygną grubo posiekaj. Filety przypraw solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż filety na złoty kolor.

    mięso z indyka, sałatka z indykiem
  2. Pokrój gruszkę na małe kawałki, lekko przestudzone mięso w paski, a cebulę w półtalarki.

    gruszka, indyk, sałatka
  3. W misce umieść umytą i osuszoną rukolę. Dodaj pokrojone składniki oraz żurawinę. Dodaj Sos Sezamowy Mosso Impresje, wymieszaj i posyp pokruszonym serem.

    sałatka z indykiem i gruszką

Skrop gruszkę sokiem!

Żeby gruszka nie ściemniała, możesz skropić ją sokiem z cytryny.

Sałatce z indykiem i gruszką smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Zabierz sałatkę ze sobą!

Jeśli chcesz zabrać sałatkę do pracy, spakuj sos osobno i dodaj go dopiero przed jedzeniem.

przygotowania: 10 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 4
smażenie
×