25 min 3 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Jajka, Lunch, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Karczochy to zdecydowanie niedoceniane warzywa. Mają delikatny, orzechowy posmak, który doskonale komponuje się z wieloma składnikami. Nasza propozycja to marynowane serca karczochów w towarzystwie jajek przepiórczych, pomidorków koktajlowych i orzechów pekan. Całość skąpana w wyrazistym sosie czosnkowo-cebulowym – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy 1 puszka marynowanych karczochów 1 szklanka małych pomidorków 12 jajek przepiórczych 2 garści orzechów pekan Mix sałat Sól i pieprz do smaku Jak gotować jajka przepiórcze? Jajka przepiórcze gotuj przez 4 minuty we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu zalej zimną wodą i obierz gdy ostygną. Sałatce z karczochami smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Karczochy odcedź z zalewy i podziel na mniejsze kawałki. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo. Obierz jajka ze skorupek i przekrój na pół. Pokrój również pomidorki. Wszystkie składniki sałatki połącz, polej Sosem Czosnkowo- Cebulowym Mosso Impresje i przypraw według uznania. Jak gotować jajka przepiórcze? Jajka przepiórcze gotuj przez 4 minuty we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu zalej zimną wodą i obierz gdy ostygną. Sałatce z karczochami smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Możesz zamienić jajka! Jajka przepiórcze możesz zamienić na 4 kurze. ilość porcji: 3