Sałatka z marynowanymi sercami karczochów - Inspirowane Smakiem

Sałatka z marynowanymi sercami karczochów

karczochy, sałatka

Karczochy to zdecydowanie niedoceniane warzywa. Mają delikatny, orzechowy posmak, który doskonale komponuje się z wieloma składnikami. Nasza propozycja to marynowane serca karczochów w towarzystwie jajek przepiórczych, pomidorków koktajlowych i orzechów pekan. Całość skąpana w wyrazistym sosie czosnkowo-cebulowym – spróbuj!

Składniki

Jak gotować jajka przepiórcze?

Jajka przepiórcze gotuj przez 4 minuty we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu zalej zimną wodą i obierz gdy ostygną.

Sałatce z karczochami smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Karczochy odcedź z zalewy i podziel na mniejsze kawałki. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo.

    karczochyn pomidorki, jajka przepiórcze
  2. Obierz jajka ze skorupek i przekrój na pół.  Pokrój również pomidorki.

    jajka, pomidorki
  3. Wszystkie składniki sałatki połącz, polej Sosem Czosnkowo- Cebulowym Mosso Impresje i przypraw według uznania.

    sałatka z karczochami

Jak gotować jajka przepiórcze?

Jajka przepiórcze gotuj przez 4 minuty we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu zalej zimną wodą i obierz gdy ostygną.

Sałatce z karczochami smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Możesz zamienić jajka!

Jajka przepiórcze możesz zamienić na 4 kurze.

ilość porcji: 3
×