Sałatka z pęczakiem i fasolką szparagową - Inspirowane Smakiem

Sałatka z pęczakiem i fasolką szparagową

sałatka z pęczakiem

Sezonowe warzywa i owoce są pyszne, lecz możemy się nimi cieszyć tylko chwilowo. Dlatego warto korzystać z okazji i przygotować potrawy z warzyw sezonowych- na przykład sycącą sałatę z fasolką szparagową i kaszą pęczak.

Składniki

Namocz kaszę wcześniej!

Kaszę najlepiej namoczyć kilka godzin wcześniej. Skróci to czas gotowania i pozwoli lepiej przyswoić wartości odżywcze.

Sałatce z pęczakiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kaszę pęczak wsyp do garnka i kilka razy przepłucz wodą. Zalej 750 ml wrzącej wody, dodaj ½ łyżeczki soli i gotuj zgodnie z instrukcją (w zależności od rodzaju od 20-90 minut). Kaszę gotuj pod przykryciem na małej mocy kuchenki. Po ugotowaniu odstaw do wystygnięcia. 

    sałatka z kaszą pęczak
  2. W tym czasie pokrój cebulę w drobną kostkę. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i po ugotowaniu przelej zimną wodą. 

    sałatka z kaszą pęczak
  3. Pomidory umyj i przekrój na pół. Oliwki pokrój w plasterki. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki wraz z Sosem Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje.

    sałatka z kaszą pęczak, sos mosso

Namocz kaszę wcześniej!

Kaszę najlepiej namoczyć kilka godzin wcześniej. Skróci to czas gotowania i pozwoli lepiej przyswoić wartości odżywcze.

Sałatce z pęczakiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Sałata doskonale nada się na letnie, grillowe przyjęcie oraz jako posiłek do pracy.  

przygotowania: 20 minut
czas wykonania: 20 minut
czas potrzebny: 40 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Sałatka
gotowanie
×