min 4 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Przepisy, Ryby i owoce morza, Sezamowy, Warzywa, Świąteczna sałatka ze śledziem i będzie idealnym dopełnieniem wigilijnych potraw. Dodatek jabłka oraz bakalii osłodzi potrawę i nada jej bożonarodzeniowego charakteru – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy 6 płatów śledziowych 2 czerwone cebule 1-2 jabłka 1 łyżka soku z cytryny 4 ogórki kiszone ½ szklanki selera konserwowego 4 łyżki suszonej żurawiny 4 łyżki orzechów włoskich sól, pieprz Namocz śledzie! Śledzie najlepiej dodatkowo wymoczyć w wodzie, aby wyciągnąć nadmiar soli z zalewy, w której wcześniej się znajdowały. Wystarczy po przepłukaniu zostawić je na 30 minut w misce wypełnionej wodą. Sałatce ze śledziem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE SAŁATKI ZE ŚLEDZIEM: Śledzie opłucz wodą i osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w paski. Żurawinę zalej ciepłą wodą. Ogórki pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Jabłka pokrój na ćwiartki, odkrój gniazda nasienne i pokrój w plastry. Skrop sokiem z cytryny. Seler odsącz z zalewy. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z Sosem Sezamowym Mosso Impresje. Posyp z wierzchu posiekanymi grubo orzechami włoskimi. Namocz śledzie! Śledzie najlepiej dodatkowo wymoczyć w wodzie, aby wyciągnąć nadmiar soli z zalewy, w której wcześniej się znajdowały. Wystarczy po przepłukaniu zostawić je na 30 minut w misce wypełnionej wodą. Sałatce ze śledziem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Skrop jabłka sokiem! Jabłka po pokrojeniu skrop sokiem z cytryny, dzięki temu nie ciemnieją. ilość porcji: 4