Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Bazyliowy, Lunch, Makarony, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Sałatka makaronowa ma tę zaletę, że można zjeść ją na zarówno na ciepło jako obiad, jak i na zimno w formie przekąski czy lunchu. Z pewnością warto spróbować jej prosto z patelni, gdy cukinia i szparagi są świeżo przesmażone – smakuje wyśmienicie! Wiosenne warzywa w połączeniu z lekkim sosem bazyliowym to doskonała kombinacja smaków. Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy 1 pęczek szparagów 200 g makaronu typu świderki 1 cukinia 1 cebula 1 szklanka groszku cukrowego 125 g sera feta 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Sól, pieprz do smaku Przelej makaron zimną wodą! Zawsze przelewaj makaron zimną wodą po ugotowaniu – zatrzymuje to całkowicie proces obróbki termicznej. Dodatkowo makaron nie będzie się kleił. Sałatce ze szparagami smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Warzywa umyj. Cukinię pokrój w półtalarki, a cebulę w piórka. Odetnij zdrewniałe końce szparagów, potnij je na kawałki długości 3-4 cm. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, zeszklij cebulę. Dodaj cukinię i podsmażaj warzywa doprawione solą i pieprzem przez 2 minuty. Wsyp posiekany drobno groszek cukrowy oraz szparagi i smaż przez kolejną minutę. Do warzyw dodaj makaron i wymieszaj. Polej sałatkę Sosem Bazyliowym Mosso Impresje i posyp pokrojonym drobno serem feta. Przelej makaron zimną wodą! Zawsze przelewaj makaron zimną wodą po ugotowaniu – zatrzymuje to całkowicie proces obróbki termicznej. Dodatkowo makaron nie będzie się kleił. Sałatce ze szparagami smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Dobra na ciepło i na zimno! Sałatka smakuje pysznie zarówno zaraz po przygotowaniu, na ciepło, jak i po schłodzeniu.