Tarty z wiosennymi warzywami - Inspirowane Smakiem

Tarty z wiosennymi warzywami

tarty z warzywami, tarta z serkiem,

Wiosna to wprost idealny czas na kulinarne eksperymenty. Nas zainspirowały kolorowe warzywa, które wykorzystaliśmy do przyrządzenia wyśmienitych, wiosennych tart z sosem sezamowym. Warto przygotować je na wytrawne śniadanie w promieniach słońca!

Składniki

  • Sos Sezamowym Mosso Impresje
  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 375 g serka kremowego
  • pęczek rzodkiewki
  • garść fasolki szparagowej
  • garść groszku cukrowego
  • 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • kilka listków świeżej mięty

Smaczne i kolorowe warzywa!

Ważne, aby warzywa były świeże i krótko blanszowane. Krótka obróbka termiczna gwarantuje, że zachowają dużo smaku i piękny kolor. Po ugotowaniu należy natychmiast zanurzyć lub przepłukać warzywa w bardzo zimnej wodzie.

Tartom z wiosennymi warzywami smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rozwiń ciasto francuskie. Podziel je na 4 kwadraty, za pomocą noża wykrój dookoła każdego z nich paski, z których zrób ramkę dla każdej tarty. Środki natnij nożem. Wierzch posmaruj rozmieszanym jajkiem. Piecz przez około 20 minut, aż będą lekko przypieczone.

  2. W tym czasie przygotuj warzywa. Umyj je dokładnie i osusz. Odetnij końcówki z fasolki szparagowej. Rzodkiewki przekrój na połówki. W garnku zagotuj osoloną wodę. Wrzuć do niej fasolkę szparagową, po 3 minutach gotowania dodaj również groszek cukrowy. Gotuj przez kolejne 3 minuty. Po tym czasie warzywa przełóż na sito i zalej bardzo zimną wodą. Odsącz i odstaw. Rzodkiewki posyp solą i podsmaż na2 łyżkach rozgrzanego Oleju Mazowieckiego Mosso.

    warzywa, fasolka, rzodkiewka, ser
  3. W miseczce wymieszaj kremowy serek z sosem Sezamowym Mosso Impresje. Wierzch posmaruj serkiem, na nim ułóż warzywa. Udekoruj listkami mięty.

    mosso, sos, tarty, tarta, warzywa,

Smaczne i kolorowe warzywa!

Ważne, aby warzywa były świeże i krótko blanszowane. Krótka obróbka termiczna gwarantuje, że zachowają dużo smaku i piękny kolor. Po ugotowaniu należy natychmiast zanurzyć lub przepłukać warzywa w bardzo zimnej wodzie.

Tartom z wiosennymi warzywami smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Wybierz rozmiar!

Zamiast 4 małych tart możesz przygotować 1 dużą.

przygotowania: 5 minut
czas wykonania: 20 minut
czas potrzebny: 25 minut
ilość porcji: 4
kuchnia francuska
Śniadanie
pieczenie
×