25 min 4-5 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Mięso, Przepisy, Warzywa, Sałatka warstwowa to doskonały pomysł na spotkanie w gronie rodziny lub znajomych – nie tylko świetnie smakuje, ale i doskonale się prezentuje. Połączenie szynki, brokuła, kukurydzy i suszonych pomidorów podkreśla wyrazisty sos musztardowo-miodowy. Spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 1 brokuł 500 g szynki 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 słoiczek suszonych pomidorów ½ puszki orzechów ziemnych sól, pieprz Przygotuj w wersji wege! Jeśli chcesz przygotować sałatkę w wersji wegetariańskiej, możesz szynkę zamienić na żółty ser. Sałatce warstwowej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE SAŁATKI Z BROKUŁEM: Brokuł umyj, osusz, podziel na różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Na patelni podpraż orzechy ziemne. Szynkę oraz suszone pomidory pokrój w kostkę. Odcedź kukurydzę. Układaj warstwowo składniki sałatki. Przed podaniem całość polej Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje i wymieszaj sałatkę. Przygotuj w wersji wege! Jeśli chcesz przygotować sałatkę w wersji wegetariańskiej, możesz szynkę zamienić na żółty ser. Sałatce warstwowej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Gotuj 5 minut! Brokuł gotuj przez około 5 minut, będzie wtedy miękki, ale nie rozpadający się. ilość porcji: 4-5