Wołowina sezamowa - Inspirowane Smakiem

Wołowina sezamowa

wołowina sezamowa

Wołowina i sezam? Czemu nie! Wyrazisty smak mięsa i aksamitny sos to połączenie idealne. Całość uzupełniają krótko smażone warzywa – cukinia i marchew.

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 400 g mielonego wołowego mięsa
  • 1 duża cebula
  • 2 marchewki
  • 1 cukinia
  • 3 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • pęczek szczypiorku
  • sól himalajska do smaku
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 250 g ugotowanego ryżu

Jak smażyć warzywa?

Warzywa smaż krótko, ale intensywnie – dzięki temu będą chrupkie i pyszne.

Wołowinie sezamowej smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Obierz marchew i pokrój ją w talarki, a cukinię w półtalarki.

    wołowina sezamowa
  2. Na 2 łyżkach rozgrzanego Oleju Mazowieckiego Mosso podsmaż cukinię oraz marchew. Dopraw solą, pieprzem i przełóż do miski.

    wołowina sezamowa
  3. Pod koniec smażenia dodaj Sos Sezamowy Mosso Impresje. Podawaj z ugotowanym ryżem, a całość posyp posiekanym, świeżym szczypiorkiem.

    wołowina sezamowa

Jak smażyć warzywa?

Warzywa smaż krótko, ale intensywnie – dzięki temu będą chrupkie i pyszne.

Wołowinie sezamowej smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Indyk zamiast wołowiny

Jeśli lubisz mięso delikatne w smaku, zastąp wołowinę mielonym mięsem z indyka.

przygotowania: 5 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 3
kuchnia polska
Obiad
smażenie
×