Wrapy z sałaty z mięsem mielonym, papryką i kukurydzą - Inspirowane Smakiem

Wrapy z sałaty z mięsem mielonym, papryką i kukurydzą

wrapy z sałaty

Wrapy to chętnie przygotowywane i zjadane przekąski. Zazwyczaj kojarzą się ze plackami pszennymi z mięsno-warzywnym farszem. Tym razem zastąpiliśmy placki liśćmi sałaty. Zobaczcie, co nam wyszło!

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 500 g mięsa mielonego
  • ½ papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 szklanki kukurydzy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 marchewka
  • 3-4 rzodkiewki
  • sałata np. rzymska, lodowa
  • szczypiorek

Krojenie bez noża?

Marchewkę pokrój za pomocą noża lub obieraczki julienne.

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na łyżce oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty czosnek, dodaj mięso i smaż przez około 10 minut

    wrapy z sałaty
  2. W tym czasie dopraw mięso słodką papryką oraz odrobiną soli i pieprzu. Pod koniec smażenia dodaj kukurydzę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Po zdjęciu z kuchenki dopraw mięso Mosso Impresje Sosem Sezamowym.

    wrapy z sałaty, mięso mielone na patelni, papryka, kukurydza, sos sezamowy Mosso Impresje
  3. Sałatę umyj i osusz. Rozłóż liście osobno i do każdego z nich nakładaj porcję mięsa. Na wierzch dodaj pokrojoną w cienkie słupki marchewkę oraz plasterki rzodkiewki. Posyp wszystko szczypiorkiem. Na koniec polej wrapy Mosso Impresje Sosem Sezamowym. Smacznego!

    wrapy z sałaty

Krojenie bez noża?

Marchewkę pokrój za pomocą noża lub obieraczki julienne.

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Jak ciekawie podać to danie?

Do zawijania farszu z powodzeniem możesz użyć różnych rodzajów sałat. W tej roli sprawdzi się zarówno sałata lodowa jak i masłowa czy strzępiasta.
Danie można podać jako malutkie przekąski serwowane w małych łódeczkach z cykorii.

przygotowania: 15 minut
czas wykonania: 15 minut
czas potrzebny: 30 minut
ilość porcji: 4
kuchnia meksykańska
Przystawka
smażenie
×