35 min 4 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Mięso, o smaku Wasabi, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Wiosna zbliża się wielkimi krokami! Warto przygotować się na jej przybycie i przyrządzić zieloną sałatkę z brokułem, jarmużem, kukurydzą i pikantną nutą wasabi. Kto się skusi? Składniki Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje 500 g brokułu 200 g jarmużu 1 puszka białej fasoli 1/3 szklanki kukurydzy konserwowej 100 g boczku w plastrach 1/3 szklanki orzechów pinii Zrób wersję wegetariańską! Jeśli chcesz podać sałatkę wegetarianom, pomiń dodatek boczku. W zamian możesz dodać prażoną dynię lub orzechy włoskie. Zielonej sałatce smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy o smaku Wasabi Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: W dużym garnku zagotuj wodę. W tym czasie umyj jarmuż i włóż do wrzątku. Po minucie wyjmij z przelej zimną wodą. Następnie dodaj podzielony na różyczki brokuł i gotuj przez około 3-4 minuty, a następnie również zahartuj zimną wodą. Plastry boczku pokrój na mniejsze kawałki i smaż z obu stron na złoty kolor. W misce wymieszaj brokuł, jarmuż, fasolę oraz kukurydzę i dopraw Sosem o smaku Wasabi Mosso Impresje. Posyp wierzch chrupiącym boczkiem oraz orzechami. Zrób wersję wegetariańską! Jeśli chcesz podać sałatkę wegetarianom, pomiń dodatek boczku. W zamian możesz dodać prażoną dynię lub orzechy włoskie. Zielonej sałatce smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy o smaku Wasabi Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Pilnuj czasu gotowania! Pamiętaj, aby pilnować czasu gotowaniu brokułu. Dzięki temu będzie miał piękny kolor i odpowiedną konsystencję.Jeśli chcesz podać sałatkę wegetarianom, pomiń dodatek boczku. W zamian możesz dodać prażoną dynię lub orzechy włoskie. czas potrzebny: 35 minutilość porcji: 4