Ziemniaki zapiekane z wołowiną i serem pleśniowym - Inspirowane Smakiem

Ziemniaki zapiekane z wołowiną i serem pleśniowym

ziemniaki zapiekane z wołowiną i brokułami

Zapiekane ziemniaki z wołowiną i brokułami to danie, które z powodzeniem zastąpi tradycyjny obiad, ale i sprawdzi się w roli przekąski lub lunchu. Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje podkreśli smak wołowiny, a pestki granatu zapewnią delikatną, słodką nutę.

Składniki

  • Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje
  • 2 łyżki Mosso Oleju Mazowieckiego
  • 6 średnich ziemniaków
  • 100 g sera pleśniowego typu rokpol
  • 200 g polędwicy wołowej
  • 12 małych różyczek brokuła
  • pestki granatu do dekoracji

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, ugotuj ze skórką do miękkości, odcedź i wystudź. Następnie przetnij wzdłuż na pół i wydrąż częściowo środki.

  2. W tak przygotowanych miseczkach ziemniaczanych umieść cząstki sera, pokrojoną w 2-centymetrową kostkę wołowinę i różyczki brokułu. Całość posmaruj z wierzchu olejem i umieść na blaszce do pieczenia.

  3. Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika każdego ziemniaka polej Mosso Impresje Sos o smaku Wasabi i posyp pestkami granatu. Smacznego!

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

przygotowania: 50 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 60 minut
ilość porcji: 12
kuchnia polska
Obiad
pieczenie
×