35 min 6 porcji Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Lunch, Mięso, Przepisy, Warzywa, Wszyscy znamy sałatkę gyros, która jest wprost idealną sałatką na święta. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje, a jej sekretnym składnikiem jest… sos czosnkowo-cebulowy! Składniki Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje 600 g filetu z indyka 1 łyżka mielonej papryki słodkiej ½ główki kapusty pekińskiej 300 g kiszonych ogórków 2 duże pomidory 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 czerwone cebule ½ łyżeczki pieprzu 3 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Nie musisz marynować! Jeśli nie masz czasu na marynowanie, możesz od razu usmażyć mięso, będzie równie smaczne. Dodaj wtedy odrobinę więcej sosu do sałatki. Sałatce gyros smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Filet z indyka pokrój w kostkę, przypraw słodką papryką, pieprzem oraz 6 łyżkami Sosu Czosnkowo-Cebulowego Mosso Impresje. Wymieszaj, przykryj folią i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. 30 minut przed przygotowaniem sałatki wyjmij mięso z lodówki. Obsmaż na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Cebulę oraz ogórki pokrój w drobną kostkę. W nieco grubszą kostkę pokrój pomidory. Posiekaj kapustę pekińską. Odsącz kukurydzę z zalewy. W misce układaj warstwowo składniki, w kolejności: mięso, ogórki, pomidor, cebula, kukurydza, sałata. Przed wymieszaniem dodaj Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje. Nie musisz marynować! Jeśli nie masz czasu na marynowanie, możesz od razu usmażyć mięso, będzie równie smaczne. Dodaj wtedy odrobinę więcej sosu do sałatki. Sałatce gyros smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Wymieszaj składniki! Sałatka dobrze prezentuje się warstwowo, ale gdy goście ją zobaczą, śmiało dodaj sos i wymieszaj składniki. Dzięki temu składniki dobrze się połączą. ilość porcji: 6