25 min 3-4 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Danie główne, Lunch, Makarony, Mięso, Przepisy, Warzywa, Jesienna sałatka z pieczonymi pomidorkami i makaronem to idealny posiłek na obiad w chłodne dni. Smak dania podkreślają szynka parmeńska, ser dojrzewający oraz wyrazisty i kremowy sos czosnkowo-cebulowy. Spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy 250 g makaronu świderki 3 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso 500 g kolorowych pomidorków 2-3 ząbki czosnku 100 g szynki prosciutto crudo 100 g rukoli 50 g twardego sera dojrzewającego sól, pieprz Sprawdzaj szynkę! W trakcie pieczenia sprawdzaj co jakiś czas poziom spieczenia szynki, łatwo ją przypalić. Sałatce makaronowej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE SAŁATKI MAKARONOWEJ: Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Do naczynia żaroodpornego włóż umyte pomidorki, dodaj czosnek. Polej trzema łyżkami oleju i posyp odrobiną soli i pieprzu. Na dużej płaskiej blasze rozłóż plastry szynki. Piecz jednocześnie w piekarniku wraz z pomidorkami przez 15 minut w temperaturze 200°C. Zetrzyj ser na tarce. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki wraz z Sosem Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje. Sprawdzaj szynkę! W trakcie pieczenia sprawdzaj co jakiś czas poziom spieczenia szynki, łatwo ją przypalić. Sałatce makaronowej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Zamień pomidory! Do sałatki możesz użyć również dużych pomidorów pokrojonych w plastry. ilość porcji: 3-4