40 min 2 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Przepisy, Ryby i owoce morza, Warzywa, Soczysty dorsz z kaszą gryczaną i warzywami to sposób na pyszną sałatkę. Wystarczy dodać rzodkiewkę, kalarepę i świeży szpinak, a całość wymieszać z aromatycznym sosem musztardowo-miodowym – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 2 polędwiczki z dorsza 50 g kaszy gryczanej 1 pęczek rzodkiewki 2 małe kalarepy 2 garści szpinaku 2 łodygi selera naciowego 1 op. kiełków stir-fry 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso 2 łyżki masła Sól, pieprz Możesz zamienić rodzaj ryby! Zamiast dorsza możesz użyć z powodzeniem innych ryb, np. tuńczyka, łososia. Sałatce z dorszem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Polędwiczki z dorsza opłucz wodą, osusz i przypraw solą i pieprzem. Usmaż dorsza na rozgrzanym oleju. Kaszę gryczaną ugotuj. Umyj warzywa. Rzodkiewki pokrój w plastry. Kalarepę obierz i pokrój w półtalarki. Seler posiekaj drobno. Na patelni rozpuść masło i podsmaż na nim kiełki wraz z selerem. Dorsza pokrój na mniejsze kawałki lub podawaj w całości. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje. Możesz zamienić rodzaj ryby! Zamiast dorsza możesz użyć z powodzeniem innych ryb, np. tuńczyka, łososia. Sałatce z dorszem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Będzie smaczna również jutro! Sałata jest pyszna również kolejnego dnia, podana na ciepło. ilość porcji: 2