Sałatka z dorszem i kaszą gryczaną - Inspirowane Smakiem

Sałatka z dorszem i kaszą gryczaną

sałatka z dorszem i sosem musztardowym mosso

Soczysty dorsz z kaszą gryczaną i warzywami to sposób na pyszną sałatkę. Wystarczy dodać rzodkiewkę, kalarepę i świeży szpinak, a całość wymieszać z aromatycznym sosem musztardowo-miodowym – spróbuj!

Składniki

  • Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy
  • 2 polędwiczki z dorsza
  • 50 g kaszy gryczanej
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 małe kalarepy
  • 2 garści szpinaku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 op. kiełków stir-fry
  • 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • 2 łyżki masła
  • Sól, pieprz

Możesz zamienić rodzaj ryby!

Zamiast dorsza możesz użyć z powodzeniem innych ryb, np. tuńczyka, łososia.

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

  1. Polędwiczki z dorsza opłucz wodą, osusz i przypraw solą i pieprzem. Usmaż dorsza na rozgrzanym oleju. Kaszę gryczaną ugotuj.

    dorsz na patelni
  2. Umyj warzywa. Rzodkiewki pokrój w plastry. Kalarepę obierz i pokrój w półtalarki. Seler posiekaj drobno. Na patelni rozpuść masło i podsmaż na nim kiełki wraz z selerem.

    rzodkiewka
  3. Dorsza pokrój na mniejsze kawałki lub podawaj w całości. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje.

    dorsz, seler, rzodkiewka, sos musztardowy mosso

Możesz zamienić rodzaj ryby!

Zamiast dorsza możesz użyć z powodzeniem innych ryb, np. tuńczyka, łososia.

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Będzie smaczna również jutro!

Sałata jest pyszna również kolejnego dnia, podana na ciepło.

ilość porcji: 2
×