20 min 2-3 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Bazyliowy, Lunch, Posiłki, Przepisy, Warzywa, Lekka sałatka z groszkiem cukrowym, orzechami i serem Camembert to doskonałe połączenie smaków i składników. Chrupkość groszku i rzodkiewki perfekcyjnie łączy się z aksamitnym serem i lekki sosem bazyliowym – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy 300 g groszku cukrowego 1 duży pęczek rzodkiewki 200 g sera Camembert 1/3 szklanki orzechów laskowych garść świeżej mięty Dodaj kostkę lodu! Aby groszek był chrupiący, po ugotowaniu możesz dodać do wody kostki lodu i szczyptę soli. Sałatce z groszkiem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Warzywa umyj i osusz. Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Orzechy podpraż na suchej patelni. Groszek cukrowy wrzuć do wrzącej osolonej wody i gotuj przez 2 minuty – następnie wyjmij i schładzaj w bardzo zimnej wodzie. Ser pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki połącz ze sobą i wymieszaj z Sosem Bazyliowym Mosso Impresje. Dodaj kostkę lodu! Aby groszek był chrupiący, po ugotowaniu możesz dodać do wody kostki lodu i szczyptę soli. Sałatce z groszkiem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Podziel groszek na kawałki! Groszek cukrowy dodatkowo możesz podzielić na mniejsze kawałki, krojąc lekko po skosie – nada to lekkości sałatce. ilość porcji: 2-3