Sałatka z indykiem i awokado - Inspirowane Smakiem

Sałatka z indykiem i awokado

sałatka z awokado, indykiem

To połączenie to prawdziwa petarda! Soczysty indyk, kremowe awokado, chrupiący seler naciowy i słodkie winogrona, a do tego wyrazisty sos czosnkowo-cebulowy. Obok takiej sałatki nie sposób przejść obojętnie!

Składniki

  • Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje
  • 2 polędwiczki z indyka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 szklanka czerwonych winogron
  • 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • garść szczypiorku

Sałatce z indykiem i awokado smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso z indyka pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
    Dodaj pokrojone łodygi selera naciowego. Dopraw solą i pieprzem

  2. Winogrona umyj, osusz i przekrój na pół, jeśli mają pestki – wyjmij. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i pokrój w kostkę miąższ.

    smażony indyk, awokado, winogrona
  3. Podsmażone mięso wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki. Dodaj do niej Sos Czosnkowo- Cebulowy Mosso Impresje. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.

    sałatka z awokado

Sałatce z indykiem i awokado smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Użyj dojrzałego awokado!

Do sałatek zawsze używaj dojrzałego awokado, jest wtedy pyszne i kremowe.

czas potrzebny: 35 minut
ilość porcji: 4
×