40 min 2 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Mięso, Musztardowo-Miodowy, Przepisy, Warzywa, Sałatka z ryżem to pełnowartościowe danie obiadowe. Soczyste mięso, warzywa i słodko-kwaśne mandarynki idealnie komponują się z wyrazistym sosem musztardowo-miodowym. To połączenie, które zaskoczy niejedno podniebienie – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 100 g ryżu 400 g fileta z indyka 1 puszka mandarynek 1/3 szklanki nerkowców 1 zielony ogórek 1 mała biała rzodkiew 150 g szpinaku 3 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Sól, pieprz Jak prażyć orzechy i pestki Orzechy i pestki praż zawsze na suchej patelni, stopniowo zwiększając temperaturę. Cały czas mieszaj, bardzo łatwo je przypalić. Sałatce z indykiem i ryżem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Mięso umyj, osusz i pokrój w grubą kostkę. Przypraw solą i pieprzem. Smaż na złoty kolor. Mandarynki odcedź. Pokrój w kostkę ogórka oraz rzepę. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Wymieszaj wszystkie składniki wraz z Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje. Posyp podprażonymi nerkowcami Jak prażyć orzechy i pestki Orzechy i pestki praż zawsze na suchej patelni, stopniowo zwiększając temperaturę. Cały czas mieszaj, bardzo łatwo je przypalić. Sałatce z indykiem i ryżem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Co zamiast ryżu? Zamiast ryżu możesz użyć kaszy jaglanej lub kaszy pęczak. ilość porcji: 2