Sałatka z kaszą pęczak i szparagami - Inspirowane Smakiem

Sałatka z kaszą pęczak i szparagami

sałatka ze szparagami i kaszą pęczak i sosem bazyliowym

Nie tylko pięknie wygląda, ale też doskonale smakuje! Sałatka na bazie sycącej kaszy pęczak, z zielonymi szparagami, kremowym serem camembert i orzechami piniowymi to kompozycja dla prawdziwych smakoszy! Całość skąpana w lekkim sosie bazyliowym – spróbuj!

Składniki

  • Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy
  • 1 szklanka kaszy pęczak
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 ser typu camembert
  • 80 g rukoli
  • 200 g pomidorków daktylowych
  • 3 łyżki orzechów piniowych
  • 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • Sól, pieprz

Surowe szparagi?

Szparagi można jeść na surowo, możesz pominąć etap podsmażania i cieniej je pokroić.

Sałatce z kaszą pęczak i szparagami smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kaszę pęczak ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Pomidorki umyj i przekrój na połówki.

    kasza pęczak, pomidorki daktylowe
  2. Szparagi umyj, odkrój zdrewniałe końce, pokrój na 3-4 cm kawałki i lekko podsmaż na 2 łyżkach oleju. Ser pokrój w małe trójkąty

    szparagi
  3. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj razem z Sosem Bazyliowym Mosso Impresje. Podawaj posypane orzechami piniowymi.

    sos bazyliowy mosso impresje

Surowe szparagi?

Szparagi można jeść na surowo, możesz pominąć etap podsmażania i cieniej je pokroić.

Sałatce z kaszą pęczak i szparagami smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Wypłucz kaszę!

Pełne kasze – typu pęczak lub gryczaną – warto dobrze przepłukać przed gotowaniem.

ilość porcji: 2
×