Sałatka z mozzarellą i szynką parmeńską - Inspirowane Smakiem

Sałatka z mozzarellą i szynką parmeńską

sałatka z mozzarellą i nektarynką

Wszyscy znamy włoską sałatkę caprese, czyli pomidory z mozzarellą i bazylią. Oryginalną wariacją na ten temat jest zastąpienie pomidora nektarynką, a także dodatek orzechów i szynki parmeńskiej – spróbuj!

Składniki

Dodaj świeżą bazylię!

Przed samym podaniem udekoruj sałatkę świeżymi liśćmi bazylii.

Sałatce z mozzarellą smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plastry. Umyj i osusz nektarynki.

    nektarynki, mozzarella, orzechy pini
  2. Na suchej patelni podpraż orzechy. Podziel plastry szynki na mniejsze kawałki.
    Pokrój nektarynki na okrągłe plastry.

    mozzarella nektarynki
  3. Układaj na dużym talerzu lub desce na przemian ser, szynkę oraz nektarynki. Polej Sosem Bazyliowym Mosso Impresje. Wierzch posyp prażonymi orzechami.

    nektarynki z mozzarellą i prosciutto

Dodaj świeżą bazylię!

Przed samym podaniem udekoruj sałatkę świeżymi liśćmi bazylii.

Sałatce z mozzarellą smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Przygotuj zaraz przed podaniem!

Sałatkę najlepiej przygotować chwilę przed podaniem. Możesz wcześniej pokroić składniki.

ilość porcji: 3
×