30 min 2 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Bazyliowy, Lunch, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Pomysł na szybki obiad w wersji wegetariańskiej? Pożywna sałatka z kaszą gryczaną i smażonym tofu! Aromatyczny i lekki sos bazyliowy sprawi, że danie nabierze nowego charakteru – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy 1 kostka tofu 50 g kaszy gryczanej Mix sałat 1 czerwona cebula 1 garść orzechów nerkowca ½ główki sałaty lodowej 2 garści szczypiorku 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Sól, pieprz Jak odsączyć tofu? Aby dobrze odsączyć tofu, owiń je ręcznikiem papierowym i dociśnij z góry. Sałatce z kaszą i tofu smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Tofu odsącz i pokrój w kostkę. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką sproszkowaną papryką. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie. Na dwóch łyżkach oleju podsmaż tofu, obracając co jakiś czas, aby było chrupkie. Cebulę pokrój w piórka, sałatę posiekaj lub porwij W misce wymieszaj sałatę z pozostałymi składnikami oraz Sosem Bazyliowym Mosso Impresje. Jak odsączyć tofu? Aby dobrze odsączyć tofu, owiń je ręcznikiem papierowym i dociśnij z góry. Sałatce z kaszą i tofu smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Pilnuj kaszy! Pilnuj czasu gotowania kaszy gryczanej, łatwo doprowadzić do rozgotowania. ilość porcji: 2