35 min 3 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Przekąska, Przepisy, Sezamowy, Warzywa, Warzywa korzeniowe bywają niedoceniane. Warto odczarować te produkty i przygotować z nich pyszną sałatkę! Burak, marchewka i kapusta, w połączeniu z kuskusem oraz aksamitnym sosem sezamowym to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Składniki Sos Sezamowy Mosso Impresje 2-3 buraki pieczone 3 marchewki ½ małej czerwonej kapusty 150 g perlistego kuskusu garść świeżej natki pietruszki 1/3 szklanki migdałów w płatkach sól, pieprz 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Warto podprażyć kaszę! Kaszę możesz ugotować w woreczku, ale lekko podprażona będzie miała wyjątkowy smak. Sałatce z warzywami korzeniowymi smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Na patelni podgrzej 2 łyżki oleju, wsyp kaszę kuskus i praż przez chwilę aż ziarenka zaczną brązowieć. Dopraw solą i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Gotuj pod przykryciem około 20 minut, aż kasza wsiąknie całą wodę i będzie gotowa. Kapustę przekrój na ćwiartki i posiekaj drobno. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zetrzyj również upieczone buraki obrane ze skórki. W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz Sosem Sezamowym Mosso Impresje oraz posiekaną natką pietruszki. Podawaj z ugotowaną kaszą, posypane płatkami migdałów. Warto podprażyć kaszę! Kaszę możesz ugotować w woreczku, ale lekko podprażona będzie miała wyjątkowy smak. Sałatce z warzywami korzeniowymi smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Jakie buraki kupić? Buraki możesz kupić gotowe – już ugotowane i obrane ze skórki. czas potrzebny: 35 minutilość porcji: 3