20 min 2 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Lunch, Przekąska, Przepisy, Warzywa, To doskonały przepis nie tylko dla miłośników tofu, ale również dla tych, którzy za tym produktem nie przepadają. Sekret pysznego tofu tkwi w jego odpowiedni przyrządzeniu, a my znamy ten sekret! Chrupiące tofu w mące i curry zaskoczy niejedno podniebienie – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy 1 kostka tofu 1 łyżeczka curry 2 łyżki mąki ryżowej sól, pieprz 3 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso 2 szklanki szpinaku 1 szklanka pomidorków cherry ½ szklanki płatków kokosowych 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem Podaj z dodatkami! Dodatkowo możesz podać sałatkę w towarzystwie chlebków naan. Sałatce z tofu smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE SAŁATKI Z TOFU: Tofu odsącz i pokrusz na kawałki. Przypraw curry oraz solą i pieprzem. Posiekaj cebulkę dymkę oraz szczypiorek. Tofu obtocz w mące i obsmaż z każdej strony na 3 łyżkach Oleju Mazowieckiego Mosso. Pokrój pomidory na mniejsze kawałki. Podpraż płatki kokosowe na suchej patelni. Połącz składniki sałatki i polej Sosem Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje. Wierzch posyp obficie posiekanym szczypiorkiem. Podaj z dodatkami! Dodatkowo możesz podać sałatkę w towarzystwie chlebków naan. Sałatce z tofu smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Przygotuj tuż przed podaniem! Najlepiej przygotować sałatkę tuż przed podaniem. Wtedy tofu będzie ciepłe i chrupiące. ilość porcji: 2