45 min 2-3 porcje Poziomtrudności: Średnio trudny Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Musztardowo-Miodowy, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Poznaj nasz sposób na wegetariańskie pyszności z grilla! W ten sposób przyrządzisz szparagi, paprykę oraz grillowany ser halloumi. Całość połącz wyrazistym sosem musztardowo-miodowym i posyp płatkami migdałów. Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 1 pęczek zielonych szparagów 1 ser halloumi 4-6 małych słodkich papryk 3 łyżki płatków migdałów 4 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Dodaj kaszę do sałatki! Danie świetnie pasuje do lunchboxa. Możesz dodatkowo wzbogacić je o porcję węglowodanów, dodając ugotowaną kaszę pęczak lub jaglaną. Sałatce ze szparagami smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce. Ser pokrój w plastry. Papryczki umyj i potnij na połówki, odetnij szypułki. Patelnię grillową rozgrzej i posmaruj olejem. Grilluj po kolei szparagi, ser oraz papryczki. Grillowane papryczki pokrój na cienkie paski. Podawaj grillowane szparagi z papryczkami wymieszanymi z serem. Całość posyp migdałami i polej obficie Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje. Dodaj kaszę do sałatki! Danie świetnie pasuje do lunchboxa. Możesz dodatkowo wzbogacić je o porcję węglowodanów, dodając ugotowaną kaszę pęczak lub jaglaną. Sałatce ze szparagami smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Klasyczne papryki też się nadadzą! Możesz użyć klasycznych słodkich papryk, wystarczy wtedy użyć po 1 dużej. ilość porcji: 2-3