Sałatka ziemniaczana w sosie musztardowo-miodowym - Inspirowane Smakiem

Sałatka ziemniaczana w sosie musztardowo-miodowym

sałatka ziemniaczana

Zaskakująco pyszne połączenie ziemniaków, dyni i niedocenianej kalarepy. Lekkości sałatce nadaje świeży szpinak, a smak przełamują kwaśne ogórki kiszone. Dodatek mięsny również zaskakuje – to szynka dojrzewająca. Całość skąpana w złocistym sosie musztardowo-miodowym.

Składniki

Dodaj kolorowe ziemniaki!

Jeśli chcesz nadać barw sałatce, możesz użyć dodatkowo kolorowych ziemniaków – czerwonych lub fioletowych.

Sałatce ziemniaczanej smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Dynię pokrój w kostkę, posmaruj olejem, przypraw solą i pieprzem. Piecz przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

    dynia i ziemniaki
  2. W osolonej wodzie ugotuj w całości ziemniaki. Jajka ugotuj na półtwardo. Pokrój ziemniaki na talarki. Ogórki kiszone posiekaj w bardzo drobną kostkę. Jajka pokrój na ćwiartki. Kalarepę obierz ze skórki i posiekaj w cienkie paski.

    ogórki kiszone, jajka, ziemniaki
  3. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje. Posyp koperkiem.

    sos musztardowo-miodowy, sałatka ziemniaczana

Dodaj kolorowe ziemniaki!

Jeśli chcesz nadać barw sałatce, możesz użyć dodatkowo kolorowych ziemniaków – czerwonych lub fioletowych.

Sałatce ziemniaczanej smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Wykorzystaj ziemniaki z obiadu!

Do sałatki możesz użyć ziemniaków, które zostały z wcześniejszego obiadu. Dodaj do nich 2 łyżki masła i obsmaż je na patelni.

czas potrzebny: 40 minut
ilość porcji: 4
×