40 min 4 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Mięso, Musztardowo-Miodowy, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Zaskakująco pyszne połączenie ziemniaków, dyni i niedocenianej kalarepy. Lekkości sałatce nadaje świeży szpinak, a smak przełamują kwaśne ogórki kiszone. Dodatek mięsny również zaskakuje – to szynka dojrzewająca. Całość skąpana w złocistym sosie musztardowo-miodowym. Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 1 szklanka szpinaku 500 g ziemniaków 250 g szynki dojrzewającej 4 jajka 1 kalarepa 200 g dyni 2 kiszone ogórki garść koperku 2 łyżki oleju sól i pieprz Dodaj kolorowe ziemniaki! Jeśli chcesz nadać barw sałatce, możesz użyć dodatkowo kolorowych ziemniaków – czerwonych lub fioletowych. Sałatce ziemniaczanej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Dynię pokrój w kostkę, posmaruj olejem, przypraw solą i pieprzem. Piecz przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. W osolonej wodzie ugotuj w całości ziemniaki. Jajka ugotuj na półtwardo. Pokrój ziemniaki na talarki. Ogórki kiszone posiekaj w bardzo drobną kostkę. Jajka pokrój na ćwiartki. Kalarepę obierz ze skórki i posiekaj w cienkie paski. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z Sosem Musztardowo-Miodowym Mosso Impresje. Posyp koperkiem. Dodaj kolorowe ziemniaki! Jeśli chcesz nadać barw sałatce, możesz użyć dodatkowo kolorowych ziemniaków – czerwonych lub fioletowych. Sałatce ziemniaczanej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Wykorzystaj ziemniaki z obiadu! Do sałatki możesz użyć ziemniaków, które zostały z wcześniejszego obiadu. Dodaj do nich 2 łyżki masła i obsmaż je na patelni. czas potrzebny: 40 minutilość porcji: 4