30 min 4 porcje Poziomtrudności: łatwy ocena: 5/5 głosy: 1 5 Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Mięso, Przepisy, Sezamowy, Soczyste mięso z indyka, chrupiące warzywa i niepowtarzalny smak bułek hamburgerowych. A do tego… Sos Sezamowy Mosso Impresje! Składniki 400 g zmielonego mięsa z indyka 100 ml Sosu Sezamowego Mosso Impresje 1 średnia cebula ¼ szklanki bułki tartej ¼ łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 2 łyżki Mosso Olej Mazowiecki 4 bułki hamburgerowe 1 pomidor pokrojony w plasterki 4 liście sałaty ½ cebuli pokrojonej w plasterki Nadaj burgerowi ulubiony smak Jeśli chcesz uzyskać dodatkowy smak burgerów, przed podgrzewaniem wetrzyj w bułkę swoją ulubioną przyprawę zmieszaną w odrobiną masła. Tej potrawie smaku dodaje: Sos sezamowy Mosso Impresje Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Do miski włóż mięso z indyka, sos sezamowy, posiekaną cebulę, bułkę tartą i pieprz. Dobrze wymieszaj i uformuj 4 okrągłe kotlety. Na patelni rozgrzej olej i usmaż burgery z każdej strony ok. 4-5 minut. Bułki hamburgerowe przetnij na pół i podgrzej w piekarniku. Na jednej połówce połóż sałatę, usmażonego burgera, plasterki pomidora i cebuli, a następnie przykryj drugą połówką bułki. Najlepiej podawaj z dodatkowym sosem według uznania (polecamy Ketchup lub Sos czosnkowy Mosso). Nadaj burgerowi ulubiony smak Jeśli chcesz uzyskać dodatkowy smak burgerów, przed podgrzewaniem wetrzyj w bułkę swoją ulubioną przyprawę zmieszaną w odrobiną masła. Tej potrawie smaku dodaje: Sos sezamowy Mosso Impresje Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland przygotowania: 20 minutczas wykonania: 10 minutczas potrzebny: 30 minutilość porcji: 4kuchnia amerykańskaObiadsmażenie