Burgery z indyka z sosem sezamowym - Inspirowane Smakiem

Burgery z indyka z sosem sezamowym

burgery z indyka_

Soczyste mięso z indyka, chrupiące warzywa i niepowtarzalny smak bułek hamburgerowych. A do tego… Sos Sezamowy Mosso Impresje!

Składniki

  • 400 g zmielonego mięsa z indyka
  • 100 ml Sosu Sezamowego Mosso Impresje
  • 1 średnia cebula
  • ¼ szklanki bułki tartej
  • ¼ łyżeczki czarnego pieprzu mielonego
  • 2 łyżki Mosso Olej Mazowiecki
  • 4 bułki hamburgerowe
  • 1 pomidor pokrojony w plasterki
  • 4 liście sałaty
  • ½ cebuli pokrojonej w plasterki

Nadaj burgerowi ulubiony smak

Jeśli chcesz uzyskać dodatkowy smak burgerów, przed podgrzewaniem wetrzyj w bułkę swoją ulubioną przyprawę zmieszaną w odrobiną masła.

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do miski włóż mięso z indyka, sos sezamowy, posiekaną cebulę, bułkę tartą i pieprz. Dobrze wymieszaj i uformuj 4 okrągłe kotlety. Na patelni rozgrzej olej i usmaż burgery z każdej strony ok. 4-5 minut.

  2. Bułki hamburgerowe przetnij na pół i podgrzej w piekarniku. Na jednej połówce połóż sałatę, usmażonego burgera, plasterki pomidora i cebuli, a następnie przykryj drugą połówką bułki. Najlepiej podawaj z dodatkowym sosem według uznania (polecamy Ketchup lub Sos czosnkowy Mosso).

Nadaj burgerowi ulubiony smak

Jeśli chcesz uzyskać dodatkowy smak burgerów, przed podgrzewaniem wetrzyj w bułkę swoją ulubioną przyprawę zmieszaną w odrobiną masła.

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

przygotowania: 20 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 30 minut
ilość porcji: 4
kuchnia amerykańska
Obiad
smażenie
×