15 min 3-4 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Lunch, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Czy są tu miłośnicy carpaccio? A gdyby tak klasyczną wołowinę zastąpić… soczystymi burakami? Spróbuj nowego połączenia z roszponką, płatkami kokosa, chrupiącymi pestkami dyni i serem. Całości dopełnia wyrazisty sos czosnkowo-cebulowy. Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy 3-4 ugotowane buraki 100 g roszponki 1/3 szklanki płatków kokosa 1/3 szklanki pestek dyni Garść pokruszonego sera Grana Padano Wykorzystaj orzechy! Jeśli nie posiadasz płatków kokosa, zastąp je migdałami w płatkach lub innymi ulubionymi orzechami. Carpaccio z buraków smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Obrane buraki pokrój na cienkie plastry. Pokrusz lub zetrzyj ser. Na suchej patelni podpraż płatki kokosa oraz pestki dyni. Na talerzu układaj plastry buraka, roszponkę ułóż na środku talerza lub z boku. Posyp obficie prażonymi dodatkami oraz serem. Całość polej Sosem Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje. Wykorzystaj orzechy! Jeśli nie posiadasz płatków kokosa, zastąp je migdałami w płatkach lub innymi ulubionymi orzechami. Carpaccio z buraków smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Kup ugotowane buraki! Możesz kupić gotowe ugotowane buraki, które doskonale sprawdzą się do przygotowania szybkiej i pysznej sałatki. ilość porcji: 3-4