Carpaccio z buraka - Inspirowane Smakiem

Carpaccio z buraka

carpacio z buraka z sosem czosnkowym

Czy są tu miłośnicy carpaccio? A gdyby tak klasyczną wołowinę zastąpić… soczystymi burakami? Spróbuj nowego połączenia z roszponką, płatkami kokosa, chrupiącymi pestkami dyni i serem. Całości dopełnia wyrazisty sos czosnkowo-cebulowy.

Składniki

Wykorzystaj orzechy!

Jeśli nie posiadasz płatków kokosa, zastąp je migdałami w płatkach lub innymi ulubionymi orzechami.

Carpaccio z buraków smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Obrane buraki pokrój na cienkie plastry. Pokrusz lub zetrzyj ser.

    byraki, roszponka, ser grana padano
  2. Na suchej patelni podpraż płatki kokosa oraz pestki dyni.

    płatki kokosa i pestki dyni
  3. Na talerzu układaj plastry buraka, roszponkę ułóż na środku talerza lub z boku. Posyp obficie prażonymi dodatkami oraz serem. Całość polej Sosem Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje.

    buraki z roszponką, sos mosso impresje

Wykorzystaj orzechy!

Jeśli nie posiadasz płatków kokosa, zastąp je migdałami w płatkach lub innymi ulubionymi orzechami.

Carpaccio z buraków smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Kup ugotowane buraki!

Możesz kupić gotowe ugotowane buraki, które doskonale sprawdzą się do przygotowania szybkiej i pysznej sałatki.

ilość porcji: 3-4
×