Gofry belgijskie z łososiem - Inspirowane Smakiem

Gofry belgijskie z łososiem

gofry belgijskie z łososiem, sos o smaku wasabi mosso impresje

Wytrawne gofry? Czemu nie! Z kremowym, pikantnym serkiem z dodatkiem sosu o smaku wasabi i łososiem smakują wyśmienicie!

Składniki

  • Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje
  • 380 g mąki pszennej
  • 8 g drożdży suszonych
  • 500 ml mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • 100 g masła
  • 250 g serka kremowego
  • 180 g łososia wędzonego w plastrach
  • 3 garście rukoli

Gdzie trzymać ciasto drożdżowe?

Ciasto drożdżowe lubi ciepło. Zawsze stawiaj je w miejscu, gdzie nie ma przeciągów.

Gofrom belgijskim z łososiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rozpuść masło na małej mocy kuchenki. W dużej misce wymieszaj mąkę, drożdże, cukier oraz sól. Dodaj podgrzane mleko, masło oraz jajka. Całość wymieszaj do momentu połączenia składników, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30-45 minut.

    gofy belgijskie złososiem,sos o smaku wasabi mosso impresje
  2. Rozgrzej gofrownicę, wlewaj łyżką małe porcje ciasta i piecz na złoty kolor. Po wyjęciu z gofrownicy odkładaj je na kratkę.

    gofry belgijskie z łososiem,sos o smaku wasabi mosso impresje
  3. W miseczce wymieszaj serek kremowy z Sosem o smaku Wasabi Mosso Impresje. Gofry posmaruj serkiem i podawaj ze świeżą rukolą oraz plastrami łososia.

Gdzie trzymać ciasto drożdżowe?

Ciasto drożdżowe lubi ciepło. Zawsze stawiaj je w miejscu, gdzie nie ma przeciągów.

Gofrom belgijskim z łososiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Odkładaj gofry na kratkę!

Pamiętaj aby zawsze odkładać gofry na kratkę po pieczeniu, będą wtedy doskonale chrupiące.

przygotowania: 10 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Śniadanie
smażenie
×