30 min 12 porcji Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet +1 Kategorie: Jajka, Lunch, Przekąska, Przepisy, Sezamowy, Warzywa, Gofry zazwyczaj kojarzą się z deserem lub słodką przekąską. Nasza dzisiejsza propozycja to gofry w wersji… wytrawnej! Podane z jajkiem sadzonym i pomidorem tworzą niebanalną kompozycję, która na stałe zagości w porannym menu miłośników śniadań na ciepło. Składniki Sos Sezamowy Mosso Impresje 4 jajka 1 szklanka startego żółtego sera 130 g roztopionego masła 450 ml maślanki 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka mieszanki sałat pomidorki koktajlowe pomidor jajka przepiórcze sól, pieprz Zamieniaj składniki! Możesz dowolnie zmieniać dodatki do gofrów. Świetnie sprawdzą się inne świeże warzywa lub kiełki. Jajka przepiórcze możesz zamienić na kurze. Gofrom sezamowym smaku dodaje: Sos sezamowy Mosso Impresje Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: W misce lub blenderze wymieszaj jajka, maślankę, roztopione masło. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oraz 1 łyżeczką soli. Przesiej do miski z mokrymi składnikami. Dodaj 5 łyżek Sosu Sezamowego Mosso Impresje oraz starty ser. Piecz w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor. Jajka przepiórcze usmaż. Gofry podawaj z sadzonymi jajkami oraz pomidorami z dodatkiem sałat. Całość możesz polać dodatkową porcją sosu. Zamieniaj składniki! Możesz dowolnie zmieniać dodatki do gofrów. Świetnie sprawdzą się inne świeże warzywa lub kiełki. Jajka przepiórcze możesz zamienić na kurze. Gofrom sezamowym smaku dodaje: Sos sezamowy Mosso Impresje Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Zachowaj przyjemną chrupkość! Aby gofry były chrupiące, po wyjęciu z gofrownicy odstaw je na kratkę, aby całkowicie odparowały. przygotowania: 20 minutczas wykonania: 10 minutczas potrzebny: 30 minutilość porcji: 12kuchnia polskaŚniadaniepieczenie