Kotleciki rybne - Inspirowane Smakiem
kotleciki rybne

Kotleciki z ryb to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Są szybkie i proste w przygotowaniu, a dodatkowo możesz je przyrządzić z wielu rodzajów ryb. Świeży koperek i Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje sprawią, że rybne kotleciki nabiorą nowego inspirującego charakteru.

Składniki

  • Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje
  • 1 kg białej ryby (np. dorsz, mintaj)
  • 2 jaja
  • garść świeżego koperku
  • 1 cebula
  • około ½ szklanki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • około 2/3 szklanki bułki tartej
  • sól, pieprz

Tajemnica zdrowia?

Jeśli chcesz przemycić dodatkowo porcję warzyw swojemu dziecku, możesz zetrzeć na drobnych oczkach marchewkę lub batata i dodać je do masy na kotleciki.

Kotlecikom rybnym smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rybę zmiel w maszynce do mielenia lub rozdrobnij w malakserze.

    kotleciki rybne
  2. Dodaj cebulę, pokrojoną w drobną kostkę i podsmażoną na 2 łyżkach Oleju Mazowieckiego Mosso, 2-3 łyżki bułki tartej, garść posiekanego koperku, 2 jajka oraz 2-3 łyżki sosu o smaku Wasabi.

    kotleciki rybne 2
  3. Wszystko wymieszaj i formuj małe kotleciki, a następnie obtocz je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką.

    kotleciki rybne 3

Tajemnica zdrowia?

Jeśli chcesz przemycić dodatkowo porcję warzyw swojemu dziecku, możesz zetrzeć na drobnych oczkach marchewkę lub batata i dodać je do masy na kotleciki.

Kotlecikom rybnym smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Kotlety możesz również upiec w piekarniku. Wystarczy, że poukładasz je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i przez około 35 minut będziesz je piec w 180°C.

przygotowania: 11 minut
czas wykonania: 5 minut
czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Obiad
smażenie
×