Kotlet schabowy w marynacie wasabi - Inspirowane Smakiem

Kotlet schabowy w marynacie wasabi

schabowy

Tradycyjny schabowy w pikantnej marynacie o smaku wasabi. To idealna propozycja na niedzielny obiad dla miłośników nieco ostrzejszych smaków.

Składniki

Nie lubisz ostrych smaków?

Jest na to rada! Zamarynuj schab w Sosie Sezamowym lub Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje.

Kotletowi schabowemu smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rozbij kotlety i marynuj je w Sosie o smaku Wasabi Mosso Impresje przez minimum godzinę. Następnie dopraw mięso solą i pieprzem.

    schab, wasabi
  2. Tak przygotowany schab panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.

    schab, wasabi
  3. Smaż na średnim ogniu przez około 6 minut, do uzyskania złotego koloru.

    schabowy

Nie lubisz ostrych smaków?

Jest na to rada! Zamarynuj schab w Sosie Sezamowym lub Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje.

Kotletowi schabowemu smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

A może kurczak?

Jeśli nie przepadasz za kotletem schabowym, możesz zamienić mięso na filet z kurczaka.

przygotowania: 70 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 80 minut
ilość porcji: 2
kuchnia polska
Obiad niedzielny
smażenie
×