Makaron stir fry - Inspirowane Smakiem

Makaron stir fry

Smażony makaron? Czemu nie! Zainspiruj się smakami świata i spróbuj, jak wyśmienicie smakuje makaron stir fry z indykiem, warzywami i sosem sezamowym!

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 200 g makaronu ryżowego
  • 500 g fileta z indyka
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cukinia
  • 3-4 brązowe pieczarki
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżeczki czarnego sezamu

Jak ugotować makaron?

Makaron ugotuj all dente, gdyż zostanie ponownie poddany obróbce w trakcie smażenia z pozostałymi składnikami.

Makaronowi stir fry smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso z indyka pokrój na cienkie plastry. Zamarynuj w sosie sojowym i odstaw na około 20 minut. W tym czasie zagotuj osoloną wodę, wrzuć do niej makaron ryżowy i gotuj zgodnie z instrukcją (około 5 minut). Po ugotowaniu przelej zimną wodą.

  2. Pokrój wszystkie warzywa: pieczarki w plastry, czerwoną cebulę w piórka, paprykę oraz cukinię w cienkie słupki, czosnek posiekaj drobno. Na oleju sezamowym podsmaż czosnek oraz cebulę, a następnie mięso. Kolejno dodawaj wszystkie pozostałe warzywa i smaż całość mieszając.

  3. Na koniec dodaj makaron oraz 2-3 łyżki Sosu Sezamowego Mosso Impresje. Danie podawaj posypane czarnym sezamem oraz posiekanym, świeżym szczypiorkiem.

Jak ugotować makaron?

Makaron ugotuj all dente, gdyż zostanie ponownie poddany obróbce w trakcie smażenia z pozostałymi składnikami.

Makaronowi stir fry smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Używaj największej mocy kuchenki!

W trakcie smażenia pamiętaj, aby używać największej mocy kuchenki i często mieszać składniki. Proces smażenia ma być szybki, dzięki temu mięso zachowa soczystość, a warzywa będą chrupkie.

przygotowania: 20 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 30 minut
ilość porcji: 4
Obiad
smażenie
×