Kotleciki z kukurydzy - Inspirowane Smakiem

Kotleciki z kukurydzy

kotleciki z kukurydzy

Placuszki kukurydziane, wzbogacone Sosem Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje, to nasza propozycja na błyskawiczny i oryginalny obiad. Wypróbuj kotleciki z kukurydzy – szczególnie, gdy nie masz czasu na długie gotowanie!

Składniki

  • Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje
  • 2 puszki kukurydzy
  • 1 jajko
  • garść startego żółtego sera
  • 6-8 łyżek mąki pszennej
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • Olej Mazowiecki Mosso do smażenia
  • sól, pieprz

Zapiekanka z ciasta na kotleciki

Z ciasta na placuszki możesz również przygotować zapiekankę. Przełóż masę do naczynia żaroodpornego, włóż do piekarnika na około 30 minut i piecz  w temperaturze 175°C.

Kotlecikom z kukurydzy smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kukurydzę odsącz na sitku, odłóż ½ szklanki. Pozostałą część zblenduj na gładką masę.

    kukurydza, kotleciki z kukurydzy
  2. W misce połącz zblendowaną kukurydzę z pozostałymi składnikami. Dodaj 4 łyżki Sosu Czosnkowo-Cebulowego Mosso Impresje. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie dodaj więcej mąki.

    kotleciki z kukurydzy
  3. Smaż na Oleju Mazowieckim Mosso na złoty kolor z obu stron. Podawaj samodzielnie lub z dodatkiem ulubionej sałatki oraz dodatkową porcją Sosu Czosnkowo-Cebulowego Mosso Impresje.

    kotleciki z kukurydzy

Zapiekanka z ciasta na kotleciki

Z ciasta na placuszki możesz również przygotować zapiekankę. Przełóż masę do naczynia żaroodpornego, włóż do piekarnika na około 30 minut i piecz  w temperaturze 175°C.

Kotlecikom z kukurydzy smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Jak pozbyć się nadmiaru oleju?

Aby usunąć nadmiar tłuszczu, po smażeniu odkładaj placuszki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.

przygotowania: 10 minut
czas wykonania: 10 minut
czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Śniadanie
smażenie
×