Mintaj z fasolką szparagową - Inspirowane Smakiem

Mintaj z fasolką szparagową

mintaj, ryba, fasolka

Kto z nas nie lubi ryb? Mintaj w towarzystwie fasolki szparagowej to lekkie i świeże danie – idealne na lato!

Składniki

  • Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki migdałów w płatkach
  • 400 g filetów mintaja
  • 100 g zmielonych płatków kukurydzianych
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • Olej Mazowiecki Mosso do smażenia

Jak smażyć rybę?

Pamiętaj, aby zawsze smażyć rybę na dobrze rozgrzanym oleju. Skraca to czas smażenia, a ryba nadmiernie nim nie nasiąka i jest bardzo chrupiąca.

Mintajowi z fasolką szparagową smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Filety pokrój na mniejsze kawałki, przypraw solą i pieprzem oraz 3 łyżkami Sosu o smaku Wasabi Mosso Impresje. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.

  2. Fasolkę gotuj do miękkości w osolonej wodzie przez około 15 minut. Odcedź i przelej zimną wodą.

  3. Obtocz każdy kawałek ryby w drobno zmielonych płatkach kukurydzianych i obsmaż na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju. Masło podgrzej, dodaj fasolkę. Podawaj usmażoną rybę z fasolką, a całość posyp migdałami w płatkach.

    ryba, mintaj

Jak smażyć rybę?

Pamiętaj, aby zawsze smażyć rybę na dobrze rozgrzanym oleju. Skraca to czas smażenia, a ryba nadmiernie nim nie nasiąka i jest bardzo chrupiąca.

Mintajowi z fasolką szparagową smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Ugotuj na parze!

Fasolkę możesz również ugotować na parze, dzięki temu zachowa jeszcze więcej smaku.

przygotowania: 20 minut
czas wykonania: 5 minut
czas potrzebny: 25 minut
ilość porcji: 3
kuchnia polska
Obiad
smażenie
×