Naleśniki gryczane z indykiem - Inspirowane Smakiem

Naleśniki gryczane z indykiem

Chrupiące, gryczane naleśniki z indykiem i warzywami to pomysł na ciekawy posiłek w niebanalnej formie. Jak je zrobić? Przepis jest bardzo prosty!

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 200 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 450 g fileta z indyka
  • 4 małe pomidory
  • 1 cukinia
  • 1 kulka sera mozzarella
  • 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso
  • 3 łyżki Majonezu Napoleońskiego Mosso

Idealnie chrupkie naleśniki!

Naleśniki możesz podać dodatkowo podsmażone na patelni lub zapiec w piekarniku. Będą wtedy chrupiące z wierzchu, a ser roztopi się w środku.

Naleśnikom gryczanym z indykiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kaszę wsyp do miski i zalej wodą, tak aby woda była powyżej kaszy. Odstaw na całą noc. Po namoczeniu odlej wodę (powinna być śluzowata). Wrzuć kaszę do blendera, zalej 1 szklanką wody i zmiksuj na gładko ze szczyptą soli. W razie potrzeby dodaj więcej wody, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Smaż z obu stron na rozgrzanej patelni.

  2. Mięso z indyka pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Mozzarellę pokrój w cienkie paski. Cukinię umyj i pokrój w ćwiartki, cebulę przekrój na pół, a następnie w plastry. Pomidory pokrój w ósemki.

  3. Na 2 łyżkach oleju smaż mięso na złoty kolor, dodaj posiekaną cebulę oraz cukinię. W miseczce wymieszaj majonez z 6 łyżkami Sosu Sezamowego Mosso Impresje. Posmaruj naleśniki sosem, nałóż farsz i złóż na pół.

Idealnie chrupkie naleśniki!

Naleśniki możesz podać dodatkowo podsmażone na patelni lub zapiec w piekarniku. Będą wtedy chrupiące z wierzchu, a ser roztopi się w środku.

Naleśnikom gryczanym z indykiem smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Zetrzyj mozzarellę!

Zamiast kroić mozzarellę możesz zetrzeć ją na tarce.

przygotowania: 25 minut
czas wykonania: 20 minut
czas potrzebny: 45 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Obiad
smażenie
×