35 min 3 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Bazyliowy, Lunch, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Panzanella to toskańska sałatka na bazie czerstwego chleba i dojrzałych we włoskim słońcu pomidorów. Czarne oliwki i aromatyczny sos bazyliowy dodatkowo podkreślą wyjątkowy smak z południa Europy – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy 1 duża bagietka 3 pomidory czerwone 3 pomidory żółte 1 szklanka pomidorków cherry 1 czerwona cebula ½ szklanki czarnych oliwek Garść świeżej bazylii ½ szklanki orzechów pekan 5 łyżek Oleju Mazowieckiego Mosso 1 łyżka granulowanego czosnku (opcjonalnie) Zrób grzanki na patelni! Jeśli nie masz piekarnika, możesz przygotować grzanki na patelni, podprażając je partiami. Panzanelli smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Porwij bagietkę na małe kawałeczki, ułóż je w dużym naczyniu żaroodpornym lub na dużej płaskiej blaszce. Polej olejem, opcjonalnie przypraw czosnkiem granulowanym. Zapiekaj przez około 10 minut w 200°C. Umyj i pokrój pomidory na mniejsze cząstki. Oliwki pokrój w plastry, a cebulę w półtalarki. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki, na koniec dodaj podpieczone grzanki i polej Sosem Bazyliowym Mosso Impresje. Posyp z wierzchu posiekanymi orzechami pekan. Zrób grzanki na patelni! Jeśli nie masz piekarnika, możesz przygotować grzanki na patelni, podprażając je partiami. Panzanelli smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Przygotuj sałatkę wcześniej! Sałatkę możesz przygotować wcześniej – wystarczy dodać grzanki tuż przed podaniem. Dzięki temu zachowają chrupkość. przygotowania: 35 minutilość porcji: 3