25 min 4 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy ocena: 5/5 głosy: 1 5 Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Danie główne, Jajka, Przepisy, Sezamowy, Warzywa, Placki z cukinii to świetny sposób na wykorzystanie tego letniego warzywa. Dodatek Mosso Impresje Sosu Sezamowego nadaje daniu nowego kulinarnego wymiaru. Składniki Sos Sezamowy Mosso Impresje 2 cukinie 2 jajka 1 szklanka migdałów 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 cebula Mały pęczek koperku Sól i pieprz Olej Jak szybko zetrzeć cukinię? Zamiast ścierać cukinię na tarce możesz użyć do tego specjalnej obieraczki typu Julienne. Tej potrawie smaku dodaje: Sos sezamowy Mosso Impresje Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Cukinie umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól, odczekaj kila minut i odciśnij z nadmiaru wody. Migdały zblenduj na mąkę. Połącz wszystkie składniki i smaż placuszki na rozgrzanym oleju, aż do zarumienienia. Po usmażeniu odkładaj na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, dzięki temu odsączysz nadmiar oleju. Podawaj z Mosso Impresje Sosem Sezamowym. Smacznego ! Jak szybko zetrzeć cukinię? Zamiast ścierać cukinię na tarce możesz użyć do tego specjalnej obieraczki typu Julienne. Tej potrawie smaku dodaje: Sos sezamowy Mosso Impresje Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland przygotowania: 10 minutczas wykonania: 15 minutczas potrzebny: 25 minutilość porcji: 4kuchnia polskaObiadsmażenie