Placki z cukinii z sosem sezamowym - Inspirowane Smakiem

Placki z cukinii z sosem sezamowym

placki z cukinii z sosem sezamowym

Placki z cukinii to świetny sposób na wykorzystanie tego letniego warzywa. Dodatek Mosso Impresje Sosu Sezamowego nadaje daniu nowego kulinarnego wymiaru.

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 2 cukinie
  • 2 jajka
  • 1 szklanka migdałów
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 cebula
  • Mały pęczek koperku
  • Sól i pieprz
  • Olej

Jak szybko zetrzeć cukinię?

Zamiast ścierać cukinię na tarce możesz użyć do tego specjalnej obieraczki typu Julienne.

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

  1. Cukinie umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól, odczekaj kila minut i odciśnij z nadmiaru wody.

    placki z cukinii
  2. Migdały zblenduj na mąkę.

    placki z cukinii
  3. Połącz wszystkie składniki i smaż placuszki na rozgrzanym oleju, aż do zarumienienia. Po usmażeniu odkładaj na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, dzięki temu odsączysz nadmiar oleju. Podawaj z Mosso Impresje Sosem Sezamowym. Smacznego !

    placki z cukinii

Jak szybko zetrzeć cukinię?

Zamiast ścierać cukinię na tarce możesz użyć do tego specjalnej obieraczki typu Julienne.

Tej potrawie smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

przygotowania: 10 minut
czas wykonania: 15 minut
czas potrzebny: 25 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Obiad
smażenie
×