25 min 3 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Lunch, Mięso, Przepisy, Warzywa, Pikantne smaki jeszcze lepiej smakują zimą! Rozgrzej się sałatką z chorizo, podaną na ciepło i polaną wyrazistym sosem czosnkowo-cebulowym. Składniki Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje 200 g chorizo 400 g ciecierzycy 1 czerwona papryka 1 łyżeczka posiekanej papryczki chili (opcjonalnie) 1 łyżka Oleju Mazowieckiego Mosso 200 g mixu sałat 1 garść orzechów nerkowca Możesz użyć sproszkowanej papryki! Jeśli nie posiadasz świeżej papryczki chili, możesz dodać kilka szczypt sproszkowanej ostrej papryki. Pamiętaj, że kiełbasa chorizo jest już dosyć dobrze przyprawiona i nietrudno przesadzić z ostrością. Sałatce z chorizo smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Ciecierzycę odsącz z zalewy na sitku. Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Na 1 łyżce oleju podsmaż pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Następnie dodaj ciecierzycę, a później kolejno paprykę oraz papryczkę chili. Dodaj Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje. Ciepłą sałatkę podawaj posypaną podprażonymi orzechami nerkowca wraz z sałatą skropioną olejem i przyprawioną solą i pieprzem. Możesz użyć sproszkowanej papryki! Jeśli nie posiadasz świeżej papryczki chili, możesz dodać kilka szczypt sproszkowanej ostrej papryki. Pamiętaj, że kiełbasa chorizo jest już dosyć dobrze przyprawiona i nietrudno przesadzić z ostrością. Sałatce z chorizo smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Możesz odgrzać sałatkę! Sałatkę najlepiej spożyć od razu po przygotowaniu, ale równie dobrze będzie smakować odgrzana. czas potrzebny: 20 minutilość porcji: 3