Sałatka fasolowa z sosem czosnkowo-cebulowym - Inspirowane Smakiem

Sałatka fasolowa z sosem czosnkowo-cebulowym

sałatka fasolowa

Sałatek nigdy dość! Pyszna i kolorowa sałatka fasolowa z pomidorami, papryką i chrupiącym, prażonym słonecznikiem. Danie doskonale połączone w całość wyrazistym sosem czosnkowo-cebulowym.

Składniki

  • Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje
  • 1 puszka fasoli fioletowej
  • 1 puszka fasoli białej
  • 1 puszka fasoli czarnej
  • 1 duży lub 2 małe pomidory
  • 1 żółta papryka
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 czerwona cebula
  • ¼ szklanki słonecznika
  • Sól, pieprz

Jak ugotować fasolę?

Możesz samodzielnie ugotować fasole, zostaw je namoczone w wodzie i gotuj kolejnego dnia do miękkości.

Sałatce fasolowej smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pokrój w kostkę pomidora, żółtą paprykę oraz cebulę. Drobno posiekaj pietruszkę.

  2. Odsącz wszystkie rodzaje fasoli na sicie. Na suchej patelni podpraż słonecznik.

  3. Wsyp wszystkie składniki sałatki, dodaj Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje. Wymieszaj sałatkę i podawaj posypaną podprażonym słonecznikiem.

Jak ugotować fasolę?

Możesz samodzielnie ugotować fasole, zostaw je namoczone w wodzie i gotuj kolejnego dnia do miękkości.

Sałatce fasolowej smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Użyj innych strączków!

Jedną z fasoli możesz zastąpić innym rodzajem strączków, np. ciecierzycą lub soczewicą.

przygotowania: 15 minut
czas wykonania: - minut
czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 4
Sałatka
×