min 4 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Lunch, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Sałatek nigdy dość! Pyszna i kolorowa sałatka fasolowa z pomidorami, papryką i chrupiącym, prażonym słonecznikiem. Danie doskonale połączone w całość wyrazistym sosem czosnkowo-cebulowym. Składniki Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje 1 puszka fasoli fioletowej 1 puszka fasoli białej 1 puszka fasoli czarnej 1 duży lub 2 małe pomidory 1 żółta papryka garść posiekanej natki pietruszki 1 czerwona cebula ¼ szklanki słonecznika Sól, pieprz Jak ugotować fasolę? Możesz samodzielnie ugotować fasole, zostaw je namoczone w wodzie i gotuj kolejnego dnia do miękkości. Sałatce fasolowej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Pokrój w kostkę pomidora, żółtą paprykę oraz cebulę. Drobno posiekaj pietruszkę. Odsącz wszystkie rodzaje fasoli na sicie. Na suchej patelni podpraż słonecznik. Wsyp wszystkie składniki sałatki, dodaj Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje. Wymieszaj sałatkę i podawaj posypaną podprażonym słonecznikiem. Jak ugotować fasolę? Możesz samodzielnie ugotować fasole, zostaw je namoczone w wodzie i gotuj kolejnego dnia do miękkości. Sałatce fasolowej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Użyj innych strączków! Jedną z fasoli możesz zastąpić innym rodzajem strączków, np. ciecierzycą lub soczewicą. przygotowania: 15 minutczas wykonania: - minutczas potrzebny: 15 minutilość porcji: 4Sałatka