30 min 2-3 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Musztardowo-Miodowy, Posiłki, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Miłośnikom kalafiora – i nie tylko – z pewnością przypadnie do gustu sałatka z ciecierzycą, gotowanym kalafiorem i pysznym sosem miodowo-musztardowym. To sycący i zdrowy posiłek na lunch lub kolację – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy 1 mały kalafior 2 puszki ciecierzycy 1 czerwona cebulka 1/3 szklanki pestek dyni 1 garść kiełków rzodkiewki sól, pieprz do smaku Ugotuj ciecierzycę! Ciecierzycę możesz ugotować samodzielnie, najlepiej dzień wcześniej zalać ją wodą i ugotować do miękkości kolejnego dnia. Sałatce kalafiorowej z ciecierzycą smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Ciecierzycę odsącz z zalewy. Cebulę obierz i pokrój. Kalafior umyj, podziel na malutkie różyczki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. W misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki, dodaj Sos Musztardowo-Miodowy Mosso Impresje. Ugotuj ciecierzycę! Ciecierzycę możesz ugotować samodzielnie, najlepiej dzień wcześniej zalać ją wodą i ugotować do miękkości kolejnego dnia. Sałatce kalafiorowej z ciecierzycą smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Przechowuj sałatkę w lodówce! Sałatka najlepiej smakuje dobrze schłodzona. ilość porcji: 2-3