Sałatka kukurydziana z nachosami - Inspirowane Smakiem

Sałatka kukurydziana z nachosami

sałatka kukurydziana

Sałatka kukurydziana z nachosami to świetny pomysł na spotkania w gronie przyjaciół i znajomych! Spodziewasz się gości? Przygotujesz ją w zaledwie 20 minut i zachwycisz znajomych!

Składniki

  • Sos o smaku Wasabi Mosso Impresje
  • 2 kolby kukurydzy
  • 150 g sera żółtego twardego, typ. Grana Padano
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich
  • 1 opakowanie nachosów (do podania)

Zapiecz sałatkę!

Całość możesz zapiec w naczyniu żaroodpornym, przez około 15 minut w temp. 200°C i podawać na ciepło.

Sałatce kukurydzianej smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

  1. Kukurydzę grilluj na rozgrzanej patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju lub podsmaż na zwyczajnej patelni. Po usmażeniu zetnij z kolby.

    grillowana kukurydza
  2. Posiekaj pietruszkę oraz szczypiorek. Orzechy podpraż na suchej patelni, a gdy lekko przestygną posiekaj drobno.

    cebulka
  3. W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z drobno startym serem i dwiema łyżkami Sosu o smaku Wasabi Mosso Impresje.

    sałatka z kukurydza i parmezanem i wasabi

Zapiecz sałatkę!

Całość możesz zapiec w naczyniu żaroodpornym, przez około 15 minut w temp. 200°C i podawać na ciepło.

Sałatce kukurydzianej smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Możesz użyć kukurydzy z puszki!

Wystarczy, że po odsączeniu podsmażysz ją delikatnie na 1 łyżce oleju.

przygotowania: 20 minut
czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 4
Sałatka
smażenie
×