25 min 4 porcje Poziomtrudności: łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Bazyliowy, Danie główne, Lunch, Makarony, Posiłki, Przepisy, Ryby i owoce morza, Warzywa, Pożywna sałatka z tuńczykiem i makaronem to doskonała propozycja na lunch lub lekki obiad. Smaku dodają pomidorki, oliwki i świeża rukola, a także lekki sos bazyliowy. Spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy 200 g makaronu muszelki 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oliwie 1 szklanka czarnych oliwek 250 g pomidorków cherry 2 garście rukoli ½ szklanki słonecznika Przelej zimną wodą! Po ugotowaniu makaron odcedź i przelej zimną wodą, wtedy nie będzie się kleił w sałatce. Sałatce makaronowej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE SAŁATKI MAKARONOWEJ: Odsącz tuńczyka z oliwy. Ugotuj makaron, odcedź. Pokrój oliwki w plasterki. Słonecznik podpraż na suchej patelni. Pomidory pokrój na połówki. W misce połącz składniki sałatki wraz z Sosem Bazyliowym Mosso Impresje. Wierzch posyp prażonym słonecznikiem. Przelej zimną wodą! Po ugotowaniu makaron odcedź i przelej zimną wodą, wtedy nie będzie się kleił w sałatce. Sałatce makaronowej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Bazyliowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Zamień makaron! Makaron muszelki możesz zamienić na inny ulubiony rodzaj makaronu. ilość porcji: 4