25 min 4 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Jajka, Lunch, Przekąska, Przepisy, Ryby i owoce morza, Warzywa, To jedna z najpopularniejszych sałatek na świecie. W naszej wersji podstawa jest klasyczna – sałata, jajka i tuńczyk – jednak całość urozmaiciliśmy pysznym Sosem Czosnkowo-Cebulowym! Składniki Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje 5 małych czerwonych ziemniaków 3 – 5 jajek 3 sałaty rzymskie 2 puszki tuńczyka w oliwie garść pomidorków koktajlowych garść czarnych oliwek 1 czerwona cebula 1 szklanka fasolki szparagowej Zatrzymaj piękny kolor fasolki! Aby fasolka miała piękny kolor, gotuj ją około 6 minut, a po ugotowaniu przełóż na sito i przelej zimną wodą. Sałatce nicejskiej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlej gorącą wodę i na chwilę zalej zimną. Wylej wodę i odstaw do wystudzenia. Jajka włóż do garnka z wrzącą wodą i gotuj 5-6 minut. Wyjmij i zalej zimną wodą. Gdy wystygną, obierz ze skorupek i przekrój na połówki. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Pomidorki pokrój na pół, a cebulę w ćwiartki. Sałatę umyj i rozdziel liście. Tuńczyka odsącz z oleju. Wszystkie składniki sałatki ułóż na jednym, dużym półmisku lub podziel na porcje. Przed podaniem sałatkę polej Sosem Czosnkowo-Cebulowym Mosso Impresje. Zatrzymaj piękny kolor fasolki! Aby fasolka miała piękny kolor, gotuj ją około 6 minut, a po ugotowaniu przełóż na sito i przelej zimną wodą. Sałatce nicejskiej smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Nie musisz obierać młodych ziemniaków! Jeśli masz możliwość, by użyć młodych ziemniaków, nie musisz ich obierać. Ich skórka jest miękka i nadaje się do jedzenia. przygotowania: 20 minutczas wykonania: 5 minutczas potrzebny: 25 minutilość porcji: 4kuchnia francuskaSałatkagotowanie