Sałatka na ciepło z kapusty i jabłka - Inspirowane Smakiem

Sałatka na ciepło z kapusty i jabłka

kapusta na ciepło w jabłkiem

Kapusta z jabłkiem na ciepło to smaczny dodatek do dań obiadowych. Sprawdzi się nie tylko zimą, lecz również na wiosnę. Dobrze komponuje się z rybami, kaczką, a także czerwonym mięsem – spróbuj!

Składniki

Idealna jako dodatek!

Sałatka świetnie dopełni danie z mięsem lub rybą.

Sałatce z kapusty i jabłka smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Sałatę obierz z 1-2 zewnętrznych liści. Opłucz i poszatkuj drobno.

    kapusta modra, jabłka
  2. Na suchej patelni podpraż orzechy włoskie. Jabłka obierz, pokrój w cienkie słupki.

    orzechy włoskie, jabłka
  3. Na dużej głębokiej patelni lub garnku podsmaż posiekany czosnek. Następnie dodaj kapustę. Przypraw solą oraz pieprzem i duś pod przykryciem przez kilka minut aż kapusta zmięknie.

    Dodaj jabłka oraz żurawinę. Gotuj przez 2 minuty. Dodaj Sos Musztardowo-Miodowy Mosso Impresje.  Podawaj posypane orzechami.

    kapusta na cieło z sosem miodowo-musztardowym

Idealna jako dodatek!

Sałatka świetnie dopełni danie z mięsem lub rybą.

Sałatce z kapusty i jabłka smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Pokrój sałatkę nożem!

Jeśli nie posiadasz szatkownicy do kapusty użyj po prostu noża.

czas wykonania: 35 minut
ilość porcji: 4
×