35 min 4 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Musztardowo-Miodowy, Posiłki, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Kapusta z jabłkiem na ciepło to smaczny dodatek do dań obiadowych. Sprawdzi się nie tylko zimą, lecz również na wiosnę. Dobrze komponuje się z rybami, kaczką, a także czerwonym mięsem – spróbuj! Składniki Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy ½ główki sałaty czerwonej 2 ząbki czosnku 2 jabłka 2 garści suszonej żurawiny 2/3 szklanki orzechów włoskich 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso sól, pieprz Idealna jako dodatek! Sałatka świetnie dopełni danie z mięsem lub rybą. Sałatce z kapusty i jabłka smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Sałatę obierz z 1-2 zewnętrznych liści. Opłucz i poszatkuj drobno. Na suchej patelni podpraż orzechy włoskie. Jabłka obierz, pokrój w cienkie słupki. Na dużej głębokiej patelni lub garnku podsmaż posiekany czosnek. Następnie dodaj kapustę. Przypraw solą oraz pieprzem i duś pod przykryciem przez kilka minut aż kapusta zmięknie. Dodaj jabłka oraz żurawinę. Gotuj przez 2 minuty. Dodaj Sos Musztardowo-Miodowy Mosso Impresje. Podawaj posypane orzechami. Idealna jako dodatek! Sałatka świetnie dopełni danie z mięsem lub rybą. Sałatce z kapusty i jabłka smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Musztardowo-Miodowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Pokrój sałatkę nożem! Jeśli nie posiadasz szatkownicy do kapusty użyj po prostu noża. czas wykonania: 35 minutilość porcji: 4