Sałatka sezamowa z krewetkami - Inspirowane Smakiem

Sałatka sezamowa z krewetkami

sałatka z krewetkami

Masz ochotę na odrobinę egzotyki? Miksuj smaki i składniki z dressingami sałatkowymi Mosso Impresje! Dziś polecamy soczyste mango w połączeniu z krewetkami i sosem sezamowym.

Składniki

  • Sos Sezamowy Mosso Impresje
  • 250 g krewetek
  • ½ dużego dojrzałego mango
  • ½ ogórka
  • 1 pomidor
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • ½ główki sałaty lodowej
  • 1 czerwona cebula
  • garść pietruszki
  • ½ łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso

Jak pokroić mango?

Mango najlepiej odciąć przy pestce, następnie nożem ponacinać miąższ w kostkę i za pomocą łyżki lub noża odkroić od skórki – w ten sposób uzyskasz szybko pokrojony miąższ.

Sałatce z krewetkami smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim krewetki, dopraw solą, pieprzem oraz słodką sproszkowaną papryką.

    krewetki na patelni
  2. Pokrój ogórka w półtalarki, pomidora w kostkę, małe pomidorki cherry na połówki.
    Mango pokrój w kostkę.

    składniki sałatki z krewetkami
  3. Pokrojoną sałatę lodową wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki, dodaj Sos Sezamowy Mosso Impresje i wymieszaj. Podawaj posypane świeżą pietruszką.

    sałatka z krewetkami

Jak pokroić mango?

Mango najlepiej odciąć przy pestce, następnie nożem ponacinać miąższ w kostkę i za pomocą łyżki lub noża odkroić od skórki – w ten sposób uzyskasz szybko pokrojony miąższ.

Sałatce z krewetkami smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

ilość porcji: 2
×