35 min 2 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Lunch, Przekąska, Przepisy, Ryby i owoce morza, Sezamowy, Warzywa, Masz ochotę na odrobinę egzotyki? Miksuj smaki i składniki z dressingami sałatkowymi Mosso Impresje! Dziś polecamy soczyste mango w połączeniu z krewetkami i sosem sezamowym. Składniki Sos Sezamowy Mosso Impresje 250 g krewetek ½ dużego dojrzałego mango ½ ogórka 1 pomidor 150 g pomidorków koktajlowych ½ główki sałaty lodowej 1 czerwona cebula garść pietruszki ½ łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki sól, pieprz 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso Jak pokroić mango? Mango najlepiej odciąć przy pestce, następnie nożem ponacinać miąższ w kostkę i za pomocą łyżki lub noża odkroić od skórki – w ten sposób uzyskasz szybko pokrojony miąższ. Sałatce z krewetkami smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim krewetki, dopraw solą, pieprzem oraz słodką sproszkowaną papryką. Pokrój ogórka w półtalarki, pomidora w kostkę, małe pomidorki cherry na połówki. Mango pokrój w kostkę. Pokrojoną sałatę lodową wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki, dodaj Sos Sezamowy Mosso Impresje i wymieszaj. Podawaj posypane świeżą pietruszką. Jak pokroić mango? Mango najlepiej odciąć przy pestce, następnie nożem ponacinać miąższ w kostkę i za pomocą łyżki lub noża odkroić od skórki – w ten sposób uzyskasz szybko pokrojony miąższ. Sałatce z krewetkami smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Sezamowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland ilość porcji: 2