20 min 2 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Lunch, Mięso, Przekąska, Przepisy, Warzywa, Grillowe menu wcale nie musi być tłuste i ciężkie! Delikatna sałatka z grillowanym kurczakiem, żurawiną i parmezanem jest tego najlepszym przykładem. Zainspiruj się naszymi daniami z grilla! Składniki Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje Majonez Sałatkowy Mosso Olej Mazowiecki do grillowania 1 filet z piersi kurczaka (150 g) 100 g mixu sałat 2 łyżeczki nasion słonecznika 2 łyżki żurawiny 2 łyżki startego sera typu parmezan Sól, pieprz do Graj w zielone! Jeśli jesteś miłośnikiem szpinaku, roszponki lub rukoli, możesz nimi zastąpić sałatę. Sałatce z grillowanym kurczakiem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Wymieszaj 2 łyżki Majonezu Sałatkowego Mosso z 1 łyżką Sosu Czosnkowo-Cebulowego Mosso Impresje. Przypraw mięso solą i pieprzem, a następnie grilluj na patelni około 8 minut na średnim ogniu. Przełóż na talerz i posmaruj 1 łyżką przygotowanego wcześniej sosu. Upraż słonecznik na rozgrzanej patelni cały czas mieszając, by się nie przypalił. W misce wymieszaj sałatę z żurawiną, pestkami wcześniej uprażonego słonecznika i pozostałym sosem. Przełóż do głębokiego talerza. Pokrój kurczaka w paski i połóż na sałacie. Całość posyp startym parmezanem. Graj w zielone! Jeśli jesteś miłośnikiem szpinaku, roszponki lub rukoli, możesz nimi zastąpić sałatę. Sałatce z grillowanym kurczakiem smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Kurczak z patelni lub… prosto z grilla! Jeśli pogoda dopisuje, możesz przyrządzić kurczaka na grillu, zamiast na patelni! Będzie równie delikatny, z charakterystycznym, dymnym posmakiem. przygotowania: 10 minutczas wykonania: 10 minutczas potrzebny: 20 minutilość porcji: 2kuchnia polskaSałatkasmażenie