Sałatka z brokułami i fetą - Inspirowane Smakiem

Sałatka z brokułami i fetą

sałatka z brokułem i fetą

Sałatka z brokułem to idealny pomysł na lunch. Tak zwany „zielony kalafior” doskonale komponuje się z serem feta, migdałami i sosem czosnkowo-cebulowym, tworząc pyszny i sycący posiłek.

Składniki

Więcej witamin w brokule

Brokuł możesz również przygotować na parze, proces ten pozwoli zachować więcej witamin i minerałów.

Sałatce z brokułem i fetą smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

PRZYGOTOWANIE:

  1. Brokuł podziel na mniejsze części. Gotuj w osolonej wodzie przez 5-7 minut. Po tym czasie odlej wodę i zanurz brokuły na kilka minut w zimnej wodzie. Następnie pozostaw do odsączenia na sicie.

    salatka z brokułem i fetą
  2. Pokrój czerwoną cebulę w cienkie półtalarki. Migdały podpraż na suchej patelni. Ser feta pokrusz na mniejsze kawałki.

    sałatka z brokułem i fetą
  3. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z sosem czosnkowo-cebulowym Mosso Impresje.

    sałatka z brokułem i fetą

Więcej witamin w brokule

Brokuł możesz również przygotować na parze, proces ten pozwoli zachować więcej witamin i minerałów.

Sałatce z brokułem i fetą smaku dodaje:

Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland

Dzięki hartowaniu (zanurzeniu/przelaniu bardzo zimną wodą) brokuł zachowa piękny zielony kolor.

przygotowania: 13 minut
czas wykonania: 7 minut
czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Sałatka
gotowanie
×