20 min 4 porcje Poziomtrudności: bardzo łatwy Zapisz PDF lub drukuj Udostępnij: Share Udostępnij Tweet Pin it Kategorie: Czosnkowo-Cebulowy, Lunch, Przepisy, Warzywa, Sałatka z brokułem to idealny pomysł na lunch. Tak zwany „zielony kalafior” doskonale komponuje się z serem feta, migdałami i sosem czosnkowo-cebulowym, tworząc pyszny i sycący posiłek. Składniki Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje 1 duży brokuł 150 g sera feta 1 czerwona cebula ½ szklanki migdałów w płatkach ½ łyżeczki płatków chili sól, pieprz Więcej witamin w brokule Brokuł możesz również przygotować na parze, proces ten pozwoli zachować więcej witamin i minerałów. Sałatce z brokułem i fetą smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland PRZYGOTOWANIE: Brokuł podziel na mniejsze części. Gotuj w osolonej wodzie przez 5-7 minut. Po tym czasie odlej wodę i zanurz brokuły na kilka minut w zimnej wodzie. Następnie pozostaw do odsączenia na sicie. Pokrój czerwoną cebulę w cienkie półtalarki. Migdały podpraż na suchej patelni. Ser feta pokrusz na mniejsze kawałki. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z sosem czosnkowo-cebulowym Mosso Impresje. Więcej witamin w brokule Brokuł możesz również przygotować na parze, proces ten pozwoli zachować więcej witamin i minerałów. Sałatce z brokułem i fetą smaku dodaje: Mosso Impresje Sos sałatkowy Czosnkowo-Cebulowy Sosów szukaj w najbliższym hipermarkecie Auchan, Carrefour, Kaufland Jak utrzymać zieleń brokuła? Dzięki hartowaniu (zanurzeniu/przelaniu bardzo zimną wodą) brokuł zachowa piękny zielony kolor. przygotowania: 13 minutczas wykonania: 7 minutczas potrzebny: 20 minutilość porcji: 4kuchnia polskaSałatkagotowanie